Hajhullásra, lassú hajnövekedésre vagy elvékonyodó hajra dr. Andrew Weil azt tanácsolja, hogy egészítsük ki táplálékunkat gamma-linolén-savval. Ez egy olyan zsírsav, amely egészségesebbé teszi a hajat, a bőrt és a körmöt. Ezt a zsírsavat a ligetszépe, a fekete ribizli- vagy a borágófű olajban találhatjuk, amelyek kapszula formájában kaphatók a gyógynövényboltokban. Ajánlott …
Érdekel a cikk folytatása? »Olívaolaj a hajápolásban
Az olívaolaj igen hasznos lehet a károsodott haj ápolásában. A mediterrán vidékeken élő nők hosszú ideje használják mind főzésre, mind hajápolásra. Az olívaolaj segít a töredezett hajvégek kezelésében, a korpa megszüntetésében, és fényesebbé teszi a hajat. Omega 3 és 6 zsírsavakat tartalmaz, ami a bőr és a haj egészségét is …
Érdekel a cikk folytatása? »Hajmosás csak balzsammal?
Amikor úgy látjuk, hogy egész hajunk száraz, töredezett és fénytelen, nehezen fésülhető, próbálunk megoldást találni, például valamilyen hajápoló, hajpakolás formájában. Lehet, hogy hajmosási rutinunkba érdemes némi változtatást bevezetnünk. Legtöbben hajmosáshoz sampont használunk, majd leöblítjük vízzel, ha szükséges újra samponozunk. Ezután jöhet a balzsam, ha használunk. A sampon valóban tisztít, de …
Érdekel a cikk folytatása? »Természetesen a hajnövekedésért
A vitaminok és az életmódváltás elősegítik a haj növekedését. A kopaszodás gyakran genetikai adottságtól függ, de a hajhullást a nem megfelelő táplákozás vagy a stressz is kiválthatja. A nagyobb mértékű és nem múló hajhullás esetén érdemes kivizsgáltatnunk magunkat, hogy az oka kiderüljön. Mi magunk is sokat tehetünk az egészséges hajnövekedés …
Érdekel a cikk folytatása? »Töredezett haj
Akik hosszú hajat növesztenek, egy idő után azzal szembesülhetnek, hogy hajvégük töredezni kezd. Ez nem csak esztétikailag zavarhat bennünket, de a töredezett haj könnyebben gubancolódik, nehezebben kezelhető, s ezen sokszor már csak az olló segít. Ha nap mint nap gyengéden bánunk hajunkkal, elejét vehetjük vagy csökkenthetjük ezt a kellemetlenséget. Lássuk, …
Érdekel a cikk folytatása? »Hajunk titkai
Hajunk anatómiai felépítése valódi remekmű. Bár nem érezzük, de mégsem holt anyag, hiszen gyökere 3-5 mm-re nyúlik bőrünk felszíne alá. Naponta ¼-fél milliméterrel nő. A gyökerek körül nyirokerek hálózata található. Az orvosi könyvek szerint a haj a lélek barométere, hiszen érzelmi megrázkódtatások hatására például meg is őszülhetünk, ám ezt vitaminhiány …
Érdekel a cikk folytatása? »Megfelelő táplálkozás a gyönyörű hajért
Táplálkozásunk tükröződik a hajunkon. A szép, erős haj erős emésztőrendszerre utal, amely megfelelően dolgozza fel a táplálékot. A bevitt táplálék befolyásolja a test kémiai, fizikai és szellemi egyensúlyát. Ha gondosan megválasztjuk a táplálékunkat, és megbizonyosodunk arról, hogy az tartalmaz minden szükséges tápanyagot, akkor változásokat idézhetünk elő, és egyensúlyba hozhatjuk a …
Érdekel a cikk folytatása? »Ajurvédikus táplálkozás: csípősen, keserűen, fanyaron
A csípős íz Jellemzője: A tűz és levegő alkotta csípős íz erős, fűszeres íz, amely elsősorban fűszeres illóolajokból származik. Ez az íz melegítő energiát ad. A természetben száraz és könnyű. Serkentőleg hat az összes élettani funkcióra: elősegíti az emésztést, fokozza az étvágyat. A csípős íz izzadást vált ki, megtisztítja a …
Érdekel a cikk folytatása? »Hajápolás otthon
Megjelenésünk meghatározó része a frizuránk. Éppen ezért, íme néhány otthoni tipp, hogy hajunk ne csak akkor legyen szép és ápolt, mikor fodrásznál járunk. Először is, fontos, hogy a hajunknak megfelelő típusú sampont és balzsamot válasszunk, tehát ha például száraznak érezzük hajunkat, akkor válasszunk direkt száraz hajra kifejlesztett sampont. Figyeljünk rá, …
Érdekel a cikk folytatása? »A táplálkozás ajurvédikus módja
Az ajurvédában az íznek (szanszkritul rasa) fontos szerepe van, csakúgy, mint az étel hőmérsékletének és viszkozitásának, hiszen az adott doshán belül ezek teremtik meg az egyensúlyt. Az ajurvéda hat különböző ízt ismer: az édeset (Melyek az édes ízek? Cukor, gyümölcslevek, méz, rizs, korpás búzakenyér, teljes kiőrlésű gabonák, tészta, tej, krém, …
Érdekel a cikk folytatása? »