Egy ember koleszterinszintje lipoproteinekből épül fel, amelyek lehetnek alacsony és magas sűrűségűek. Az alacsony sűrűségű lipoproteineket LDL-nek, a magas sűrűségűeket HDL-nek nevezik. Minden emberben található koleszterin, ez lényegében véve zsír a szervezetünkben. A májban termelődik, és létfontosságú a szervezet számára, mert több hormon alapanyaga. Rossz koleszterinnek az LDL-t tartják, mert …
Érdekel a cikk folytatása? »A jó és a rossz koleszterin
Egy ember koleszterinszintje lipoproteinekből épül fel, amelyek lehetnek alacsony és magas sűrűségűek. Az alacsony sűrűségű lipoproteineket LDL-nek, a magas sűrűségűeket HDL-nek nevezik. Minden emberben található koleszterin, ez lényegében véve zsír a szervezetünkben. A májban termelődik, és létfontosságú a szervezet számára, mert több hormon alapanyaga. Rossz koleszterinnek az LDL-t tartják, mert …
Érdekel a cikk folytatása? »Villám fogyás Norbi tanácsai alapján
Állítólag ezzel a diétával fogyott le Szulák Andrea, Csollány Szilveszter felesége és még sokan mások. A diétát 30 napig kell csinálni és szigorú szabályai vannak. Aki betartja, megszabadulhat akár havi 10 kilótól.. Nem hangzik rosszul, egy próbát megér…Használd hozzá Norbi könyvét, hiszen alap dolog, hogy a diéta alatt csak Update …
Érdekel a cikk folytatása? »Fogyókúrák 2. rész
Egyszer úgy gondoltam, hogy sorba szedem, milyen fogyókúrás módszerek léteznek, amiket érdemes is lenne kipróbálni! A felsorolásba az alábbi módszerek kerültek bele, amely lista csöppet sem teljes, de ennyi bőven elég volt, hogy lássam, a fogyókúrára kimeríthetetlen az ötletek tárháza. • Atkins diéta • 1 hetes diéta Atkins diéta – …
Érdekel a cikk folytatása? »Együnk élvezettel
Az étkezés alapvető létszükséglet, testi-lelki egyensúlyunk megteremtésének eszköze. Természetesen örömforrás is. A feng shui ebben az esetben is a harmóniára fekteti a hangsúlyt, tanácsait érdemes megfogadnunk. Ezek közül az egyik leglényegesebb, hogy étrendünk összeállításánál figyeljünk arra, melyik elemhez tartoznak a különféle élelmiszerek. Az 5 elem: föld, fém, tűz, víz, fa. …
Érdekel a cikk folytatása? »Csirkés saláta
Mit csináljunk az előző napról megmaradt csirkehússal? Vagy akár gyorsan össze akarunk dobni egy finom kalóriaszegény vacsorát? A megoldás egyszerű… Csirkés saláta! 4 adaghoz a hozzávalók 30 dkg főtt csirkehús, 3 szál zellerszál, egy piros alma, két szál újhagyma, egy kis fej piros fejes saláta, 8dkg aprított, pörkölt dióbél és …
Érdekel a cikk folytatása? »Zsírszegény táplálkozás és gyümölcsfogyasztás
Az emberek a szükséges gyümölcs- és zöldségmennyiségnek töredékét sem fogyasztják el. Pedig a rostokban gazdag táplálkozás amellett, hogy nem hizlal és ideális kiegészítője a fogyókúrás étrendnek, még vitaminokkal is feltölti szervezetünket. Egy pohár valódi, édesítőszer és főként cukor nélkül készített gyümölcslé is fedezi gyümölcsszükségletünk egy részét. Az üzletekben kapható italok …
Érdekel a cikk folytatása? »Hogyan segíthetünk, hogy jobban puhuljon a hús és ne fusson ki a tej?
Hogy jobban puhuljon a hús? • A leveshús főzővizébe egy evőkanál gyenge ecetet teszünk. • A kemény, rágós sültet vagy vadhúst előzőleg erőlevesben felfőzzük, kihűtjük és a húst a lében néhány óráig állni hagyjuk. Csak aztán sütjük. • A marhaszeletet ecet és olaj keverékében mintegy két órán át állni hagyjuk, …
Érdekel a cikk folytatása? »Vegetarianizmus? Húsevés? Mindenevés?
Ugye, mindenki látta már, hogy kedvenc kutyája vagy macskája rágcsálja a füvet? Amikor első alkalommal látjuk, akkor azt mondjuk: „Meghibbant ez a jószág?” Aztán a többedik alkalommal már azt mondjuk: „Biztosan elcsapta valamivel a gyomrát, és most gyógyítja magát.” Azt senki nem szokta mondani, hogy a kutya, vagy a macska …
Érdekel a cikk folytatása? »Húsos saláták
Pikáns pulykasaláta A salátához: 25 dkg pulykamellet sós vízben megpárolunk.2 burgonyát és 1 db zellert megtisztítunk és hosszúkás szeletekre vágjuk, majd megfőzzük. 1 meghámozott almát, 2 db csemege uborkát és a megfőtt pulykamellet csíkokra vágunk. Elkészítjük a saláta öntetet: 3 evőkanál majonézt, sóval, törött borssal, porcukorral, 1 evőkanál mustárral, finomra …
Érdekel a cikk folytatása? »