Sokaknak okoz fejtörést a helyes alapozás – milyen termékeket ajánlatos használni, hogyan, milyen sorrendben? Az alapozás legfontosabb, legelső lépése az arc megtisztítása és a hidratálás. Ha leradírozzuk arcbőrünket, megszabadulhatunk az elhalt hámsejtektől, így bőrünk felszíne egyenletesebbé válhat, és szebben mutathat rajta a smink. Ennek ellenére nem szabad túlzásba vinni a …
Érdekel a cikk folytatása? »A sampon hasznos alapanyagai
Tartósítók A tartósítók lehetővé teszik a hajápoló termékek hosszú eltarthatóságát (általában 3 év), mivel meggátolják annak megromlását. Természetüknél fogva megakadályozzák a mikrobák elszaporodását. Természetes tartósítók: a búzacsira, az E-vitamin-tartalmú olajok és a citromsav. A legismertebb szintetikus tartósítók, amelyek egyben potenciális allergének is, a parabenek, a quaternium-15, és az imidazolidinil-urea. Szilikonok …
Érdekel a cikk folytatása? »Fogamzás előtti táplálkozás
A kutatások azt mutatják, hogy mindaz, amit a fogamzás előtt eszik az ember, hatással lesz a születendő gyermekre is. Michael Crawford professzor tekintélyes mennyiségű vizsgálatot végzett a fogamzás előtti táplálkozás és annak a születendő gyermekre tett hatása terén. 1990-ben Hackneyben megalapították az Agykémiai és Emberi Táplálkozástani Intézetet, és az ott …
Érdekel a cikk folytatása? »A haj anatómiája
A haj- vagy a szőrszál, amelyet a bőr felületén látunk, keratinnal van bevonva, így a bőr alatt növő lágy, zselatinszerű fehérje megkeményedik, ahogy kinő a bőrből. Ettől kezdve a hajszál élettanilag már nem él, nem kering benne vér, nincsenek benne idegek, izmok. A hajszál három részre oszlik. Az egyik a …
Érdekel a cikk folytatása? »Mi az a kollagén?
A kollagén a szövetek fehérjéből álló fontos építőanyaga. A bőr feszessége és rugalmassága leginkább a kollagéntartalmával függ össze. Az orvostudomány már régóta sokoldalúan alkalmazza a kollagént, például varratok, sebkötöző anyagok céljára, bizonyos protézisek előállítására. Az életkor előrehaladtával a bőrben általában megfogy a kollagén mennyisége, de lebomlását fokozzák a bárt károsító …
Érdekel a cikk folytatása? »Eperkúra
Az eperkúra ideje alatt ajánlott mindennap legalább 1 kg epret elfogyasztani. Fontos a folyadékpótlás is, így nagyon ügyelni kell rá, hogy legalább 2-3 liter vizet vagy cukormentes gyümölcslevet igyunk naponta. Az eper magas C-vitamin-tartalommal rendelkezik, már fél kg gyümölcs elfogyasztásával pótolható a napi szükséges C-vitamin adag , ebből következik, hogy …
Érdekel a cikk folytatása? »Rugalmas a hajam? Ellenőrizze!
A haj 97%-át fehérje, 3%-át pedig víz alkotja. Ezt az erős, rostos fehérjét keratinnak nevezzük, s a körmünket is ez alkotja, csakúgy, mint az állatok karmát, tollát, szarvát és bundáját. Ez a két alkotóelem – a fehérje (ami erősít) és a víz (ami hidratál) – a haj szerkezetének kezelésénél nagyon …
Érdekel a cikk folytatása? »A samponom összetétele
Antioxidánsok Az antioxidánsok, mint ahogy azt az elnevezésük is mutatja, védelmet nyújtanak a káros oxidáló anyagokkal szemben, amelyek ronthatják a hajápoló termékek minőségét, és károsíthatják a hajat és a bőrt. Az ózon, a klór, az ultraviola sugárzás és sok más környezeti szennyező anyag úgy okoz kárt, hogy nemkívánatos melléktermékekké oxidálja …
Érdekel a cikk folytatása? »A Riboflavinforrások
A riboflavin (B2-vitamin) a B-komplex tagja, a természetben általában ragyogó sárga színű. Először Dr. Khun különítette el 1933-ban. A riboflavin sárgászöld vegyület, vízben oldódik, zsírban viszont nem. A legfontosabb riboflavinforrások a tej és a húsok, ezért a hiány veszélyének leginkább a veganisták vannak kitéve. A főzési eljárások viszonylag érintetlenül hagyják …
Érdekel a cikk folytatása? »Harc a szabadgyökök ellen
Tanulmányok támasztják alá, hogy több mint 60 rendellenességnek – és talán magának az öregedésnek is – ugyanaz a kiváltó oka: az oxidáció, vagyis a szabadgyökök formálódása. A szabad gyökök toxikus és rendkívül reaktív molekulák, amelyek a sejtanyagcsere természetes termékei. Szabad gyökök akkor -is képződnek, amikor a szervezet stressz hatásának van …
Érdekel a cikk folytatása? »