Kezdőlap / Divat-szépség / Harc a szabadgyökök ellen

Harc a szabadgyökök ellen

Tanulmányok támasztják alá, hogy több mint 60 rendellenességnek – és talán magának az öregedésnek is – ugyanaz a kiváltó oka: az oxidáció, vagyis a szabadgyökök formálódása. A szabad gyökök toxikus és rendkívül reaktív molekulák, amelyek a sejtanyagcsere természetes termékei. Szabad gyökök akkor -is képződnek, amikor a szervezet stressz hatásának van kitéve, legyen az lelki, fizikai vagy környezeti stressz (pl. napsugárzás, röntgensugarak, szennyező anyagok. A szabad gyökök úgy képződnek, hogy a sejtatomok lebomlanak, és a folyamatban elektronokat vesztenek. Az atom abbéli erőfeszítésében, hogy egyensúlyban maradjon, a szomszédos atomtól „kölcsönvesz” egy elektront. Ez a sorozatos „elektronlopás” okozza végül is a molekulák, a sejtek és a szövetek lebomlását. Az antioxidánsok visszafordítják ezt a folyamatot: az egyensúlyukból kibillent atomoknak elektronokat adnak, így rendet és egészséget teremtenek ,a sejtek között.
Rengeteg antioxidáns létezik, ezek közül a legismertebbek a B6-, a C-, az E-vitamin, a béta-karotin (az A-vitamin növényi forrása) és a szelén. A változatos, kiegyensúlyozott, teljes értékű, szerves eredetű és friss ételeket tartalmazó étrend ellátja a szervezetet elegendő antioxidáns vitaminokkal. Ha nem biztos abban, hogy étrendje megfelelő, szedjen jó minőségű vitamin- és ásványianyag-kiegészítőket.
A vizet az élethez nélkülözhetetlen anyagok közül csak a levegő előzi meg. A víz a test legbőségesebb összetevője, a test súlyának mintegy 60-80%-át teszi ki. A szervezetnek vízre van szüksége jóformán minden funkciójának végrehajtásához. E funkciók közé soroljuk a tápanyag szállítását és a hulladékanyagok sejtekből való eltávolítását. A megfelelő vízfelvétel elősegíti az állandó és rendszeres kiválasztást, amelynek a méregtelenítésben fontos szerepe van. A dehidratáció egy belső toxikus környezetet alakíthat ki, és temérdek működési zavart okoz, például görcsös izmot, korlátozott ízületmozgást, ingadozó testhőmérsékletet. Az öregedési folyamatot többek között kiszáradás kíséri, ezért igyon meg naponta legalább 8 pohár ásványvizet, vagy tisztított vizet.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A zsírszövet eltávolítása

Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható …

Hozzászólás