• Anyatejhez, egyes jelű vagy hypoallergén tápszerhez használja a vékony vagy közepes méretű tömlőt (barna vagy fehér szilikongyűrűvel). • Ragassza a rögzítő szalagot hosszában a tömlőre és aztán a tömlővel együtt a mellre és a bimbóudvarra. A mellbimbó mellett szabadon álljon a tömlő vége és egy kicsit hosszabb legyen mint …
Érdekel a cikk folytatása? »Relaktáció – a szoptatás újrakezdése
A relaktációnak nevezzük az elválasztás utáni újrakezdést vagy a csökkent tejtermelés újbóli felépítésér. A kiindulási helyzetek nagyon különbözőek. A szoptatás újrakezdése komoly erőfeszítést, kitartást és higgadtságot igényel. Szüksége lesz arra, hogy egy tapasztalt szoptatási szaktanácsadó kísérje végig ezen az úton, aki segíthet a helyzet reális megítélésében és részletesen tájékoztatja Önt …
Érdekel a cikk folytatása? »Szoptatás mellműtét után
A legtöbb esetben egy mellműtétet követően lehet szoptatni, azt viszont nem lehet előre megmondani, hogy mennyi teje lesz. Döntő fontosságú, hogy milyen műtéti technikát választottak. A tejtermelést befolyásolja, hogy átvágtak-e idegpályákat, ereket és tejjáratokat és hogy pontosan melyeket. Ha a műtét idején nem beszélték meg kellőképpen a szoptatás témáját, érdeklődjön …
Érdekel a cikk folytatása? »Fogyatékkal született kisbabák
A fogyatékkal született kisbaba különleges gyerek és a szülők számára rendkívüli feladatokat jelent. Eleinte minden erejükre szükségük lehet a váratlan helyzet feldolgozásához, hiszen búcsút kell mondaniuk annak a reménynek, hogy egészséges gyermekük lesz. Talán ennek ellenére sikerül kisbabájuk érzéseit és szükségleteit a középpontba helyezni. Sokféle fogyatékosság létezik, például a Down-szindróma …
Érdekel a cikk folytatása? »Hasadékkal született csecsemők táplálékfelvétele
Elegendő táplálékfelvétel: A legtöbb kisbabának eleinte hozzátáplálásra van szüksége, míg a szájizomzata erősebb nem lesz. Legoptimálisabb, ha a hozzátáplálás szoptatás közben történik, mert így megmaradnak a mellel kapcsolatos élmények. Ragasszon egy különben szondázásra használható csövecskét a mellére és óvatosan spricceljen tejet a kisbaba szájába, miközben szopik. Vannak a hozzátáplálásnak más …
Érdekel a cikk folytatása? »Rendkívüli gondoskodást igénylő kisbabák
Egyes kisbabák rendkívüli gondoskodást igényelnek temperamentumukból fakadóan, korábbi tapasztalataik, egészségi állapotuk miatt vagy azért, mert ikrek. Ha Önök ilyen baba szülei, akkor nagyon igénybe vannak véve, de tudniuk kell, hogy az ilyen rendkívüli helyzetekben mély kötődések alakulnak ki. A nyugtalan kisbaba: Egyes kisbabáknak rengeteg figyelemre, testkontaktusra és többnyire kevesebb alvásra …
Érdekel a cikk folytatása? »Asszonyok művészete
Szoptatás A művészetekben a gyermekét szoptató anya jeleníti meg a tiszta szeretet szimbólumát. Akár kőbe vésve, akár vászonra festve mintázták meg őket, a két test egységet, harmóniát, békét, nyugalmat áraszt. Az egység nem tart sokáig. Az első életévben az elválasztással a csecsemő számára az anya karjaitól messzire tágul a világ. …
Érdekel a cikk folytatása? »Elegendő-e az anyatej
A szoptatási készség egyenes arányban van az anya ilyen irányú ismereteinek mennyiségével. Az is nyilvánvaló, hogy az anya a kívánt gyermekét szívesen szoptatja, ezzel szemben a nem várt gyermekénél ezt terhes kötelességének érzi. Általában az a nő, aki nem tud „jó” feleség lenni, könnyebben mond le anyaként a szoptatásról is. …
Érdekel a cikk folytatása? »A tápszerkészítés általános és higiénés szabályai
Kevert táplálás esetén a tápszert ne cumisüvegből adjuk. Kizárólagosan a mesterséges tápláláshoz szükséges kellékek: – lábas (zománcozott vagy rozsdamentes) – 6-8 db cumisüveg (üvegből) etetőcumikkal – 1 db műanyag cumisüveg etetőcumikkal – üvegmosó kefe a mosogatáshoz A szakember által javasolt tápszer megvásárlásakor feltétlenül nézzük meg, hogy mikor jár le a …
Érdekel a cikk folytatása? »A főzelékek elkészítése
A főzelékek elkészítéséhez mindig friss, érett, jól megtisztított nyersanyagokat használjunk fel. Külön vágódeszkán daraboljuk a zöldséget és a húst. A kést, a főzőkanalat, a turmixgépet, az edényeket és az egyéb konyhai eszközöket is csak a csecsemő ételeinek elkészítéséhez használjuk. Mindig egyenletesen daraboljunk, mert ezzel egyenletessé tesszük a nyersanyagok felpuhulását. A …
Érdekel a cikk folytatása? »