Az édes íz Jellemzője: A föld és víz alkotta édes íz a cukrok és a keményítők íze, amelyek főleg az összetett szénhidrátokból, a zsírokból és a fehérjékből származnak. Ez az íz frissítő energiát ad. A természetben sokszor zsíros és nehéz. Az édes íz nagyon tápláló, fiatalító hatású. Elősegíti a szövetek …
Érdekel a cikk folytatása? »Táplálkozással kapcsolatos kérdések
Túl zsírosan eszünk, sok fehérjét és kevés ballasztanyagot fogyasztunk, túlsúlyosak vagyunk- ilyen és hasonló megállapításokat olvashatunk a tévében, s van is bennük igazság. Ráadásul a képeslapok hetente ajánlanak különböző „biztos” fogyókúrát és főleg több csodaszerként reklámozott diétás port, tablettát. A másik oldalon pedig a táplálkozástudományi szakemberek és az orvosok óva …
Érdekel a cikk folytatása? »Tájékozódjunk a hajápolási termékek összetételéről
Hajápolási alapanyagok Hogy megértsük a címkék feliratait, először is azokat a szabályokat kell megértenünk, amelyek arra vonatkoznak, hogy a termelőknek hogyan kell az információkat közölni. A kiskereskedelmi forgalomban lévő, és most már a szalonok termékein is, az alapanyagokat mennyiségük alapján csökkenő sorrendben kell feltüntetni (első helyen a legnagyobb százalékban előforduló …
Érdekel a cikk folytatása? »Személyre szabott hajápolás
A hajápoló termékek előállítására az egész világot behálózó iparág létesült. Akár a drogériák, a szupermarketek, a bioboltok sorai között járkálunk, akár a fodrászszalonban nézelődünk, a hajápoló termékek kiválasztása meglehetősen bonyolult feladat, hiszen annyiféle-fajta termék kapható. Mégis hogyan válasszuk ki közülük a hajunknak megfelelőt? Legelőször is érdemes megkérni egy szakképesítéssel rendelkező …
Érdekel a cikk folytatása? »A növényektől a laboratóriumig
A minél ragyogóbb és sugárzóbb szépség elérését segítő kozmetikai recepteket már a legősibb írott irodalomban is találtak. A gyógyítók, spirituális vezetők vagy kozmetikusok természetes növényi alapanyagokat használtak a tonikok, a tinktúrák és a kenőcsök elkészítéséhez. Köszönetüket és hódolatukat fejezték ki a növény lelkének azért, mert az megosztotta hatékony erejét az …
Érdekel a cikk folytatása? »Felejtsük el a félkész ételeket
A nyugati társadalom betegsége az elhízottság. Az alacsony tápértékű, de magas kalóriatartalmú ételek, a méreganyagok szervezetünkbe történő beépülése (a félig vagy a nem jól emésztett ételek formájában) és a többletfogyasztás – többet fogyasztunk, mint amennyi energiára a szervezetünknek szüksége van – nem csak elhízást okoz, hanem nagyban hozzájárul a szívbetegségek, …
Érdekel a cikk folytatása? »A túlsúly csökkentése
Ha kevesebb energiát juttatunk a szervezetbe, mint amennyit képes felhasználni, a test zsírja fehérjévé és energiává alakul és felhasználódik. Az energiaegyenleg mínuszba csap át. Ezt azonban, orvosi felügyelettől eltekintve, nem lehet radikálisan és túl gyorsan csinálni, mert epekövet okozhat. A napi energia szükséglet ágyban fekvéskor 2500 kilokalória, közepes testi munkánál …
Érdekel a cikk folytatása? »Diétás szabályok a koleszterinszint csökkentéséhez
A helyesen megválasztott, vagy kiválasztott élelmiszer segít a szervezet koleszterinszintjének csökkentésében. A magas koleszterin szinttel rendelkező embereknél nagyobb a lehetőség a szív- és vérkeringési betegségekre. A szervezetünkben felhalmozódó koleszterin-feleslegről nehezen veszünk tudomást, mert szervezetünk ezt nem jelzi, nem tudjuk érzékelni, főleg kezdetben. Nincsenek tünetei ezért ajánlatos mindazoknak, akik gondolják, hogy …
Érdekel a cikk folytatása? »Hogyan lehet a testsúlyt megtartani?
Aki eredményesen túljutott már egy fogyókúrán, az a megmondhatója, hogy nem a lefogyás vagyis a kívánt testsúly elérése a nehéz, hanem azt követően a súly megtartása. Ha ugyanis visszatérünk a normális koszthoz, amelyik gazdag sóban, zsírban és cukorban (szénhidrátban) gyorsan visszavesszük a nehezen leadott kilókat, mert a só fokozott vízmennyiséget …
Érdekel a cikk folytatása? »Hasznos összetételek a samponban
Felületaktív anyagok A felületaktív anyagok csökkentik a felszíni nyomást a tisztító formulákban található sokféle összetevő között, és lehetővé teszik a termék könnyebb szétoszlatását. Felületaktív anyagok természetes formában a növényekben találhatók, például a szappanfűben, a jukkában és a quillajában. A természetes anyagokból – kókuszolajból, pálmaolajból vagy olívaolajból – készült szappanok is …
Érdekel a cikk folytatása? »