Kezdőlap / Divat-szépség / A növényektől a laboratóriumig

A növényektől a laboratóriumig

A minél ragyogóbb és sugárzóbb szépség elérését segítő kozmetikai recepteket már a legősibb írott irodalomban is találtak. A gyógyítók, spirituális vezetők vagy kozmetikusok természetes növényi alapanyagokat használtak a tonikok, a tinktúrák és a kenőcsök elkészítéséhez. Köszönetüket és hódolatukat fejezték ki a növény lelkének azért, mert az megosztotta hatékony erejét az átalakulás és a megszépülés érdekében. A növényeket a természet kozmikus ciklusainak – a napnak, az évszaknak és a Hold fázisváltozásainak – megfelelően gyűjtötték be. Ezek nagyban befolyásolták a növény növekedését, a begyűjtés időpontját és az adott formában történő felhasználását. Még ma is sok gyógynövény-termesztő helyesnek tartja ezt a megközelítést, és hisznek abban, hogy ez nagymértékben fokozza a növény hatóerejét és intuitív természetét.
Majd következett egy fordulópont, amikor az orvosok és a szépségápolással foglalkozó szakemberek a természet világától a szintetikus világ felé fordultak. A szintetikus jelzővel azokra a termékekre utalunk, amelyeknek alapanyagait kémiai úton laboratóriumban állították elő, nem pedig természetes forrásból vonták ki. Az ipari termelés növekedésével a szépségápolási termékek tárolására vonatkozó elvárások is megnőttek. Megnőtt a„tiszta”, emulgeált, stabil termékek iránti igény is. Így természetessé vált a különböző adalékanyagok szépségápolási termékekhez történő hozzáadása. Ezeknek az adalékanyagoknak a segítségével a termelők jelentősen tudják növelni a termékek eltarthatóságát anélkül, hogy azok megavasodnának, vagy baktériumok szaporodnának el bennük. Ezenkívül olyan termék előállítását is el tudják érni, amelynek kellemes a viszkozitása és az illata. Ma a növényi anyagok és az adalékanyagok is lehetnek teljes egészében szintetikusak, vagy természetes és szintetikus alapanyagok keverékei.
Egyre több viszont azoknak a kisebb vállalatoknak a száma, amelyeknek a filozófiája a„kevesebb a több”. Határozottan új trend van kialakulóban. Az Interneten és kisebb szakboltokon keresztül ezek a vállalatok megtanítják a hűséges vevőkört, hogyan vásárolhatnak idegen anyagtól mentes termékeket, és ezeket hogyan tudják gyógynövényekkel, növényekkel, illóolajokkal és egyéb növényi hozzávalókkal személyre szabni. Ezek a gyártók termékeiket csakis természetes úton állítják elő.
A természetes termékek gyártására szakosodott gyártók ösztönzőleg hatnak a nagyüzemi gyártásra ráállt előállítókra, hogy a jó minőség, a biztonság és az egészségesség biztosításával javítsák termékeiket. A mai vásárlók nagyon hozzáértők, és tudni is akarják, hogy mit használnak a testükre, és annak milyen hatása van rájuk meg a környezetre. Semmi kétség: mi, a minőségi haj- és bőrápoló termékek vásárlói a természetes termékek iránti igényünkkel fokozatosan megváltoztatjuk a nagyüzemi termelés irányát.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A zsírszövet eltávolítása

Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható …

Hozzászólás