Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Fogyókúra az irodában

Fogyókúra az irodában

Azok, akik ülő munkát végeznek, jobban ki vannak téve az elhízás veszélyének. Még akkor is, ha irodában dolgozunk és nincs időnk elmenni tornázni, akad lehetőségünk arra, hogy mozogjunk egy kicsit.
Az egyik legkézenfekvőbb dolog például, ha a lift helyett a lépcsőt használjuk. Kivéve, ha a tizedik emeletre járunk, de még így is két-három emeletet fel- vagy lesétálhatunk.
Fogyasszunk kevesebb rágcsálnivalót és kávét. Az is egy egészségtelen szokás, hogy sok nassolni valót megeszünk, miközben egy csomó dologra próbálunk összpontosítani, és jó pár csésze kávét is megiszunk a nap folyamán. A kávé lehet étvágycsökkentő, ha jó időben isszuk, mondjuk étkezés előtt, de ha cukor és tejszín is van benne, akkor már nem mellékes plusz kalóriaforrás. A túl sok koffeinnel is érdemes vigyázni, egy csésze reggel és egy délután még ideálisnak számítana. Ne eszegessünk egész nap chips-et, kekszet, inkább legyen négy vagy öt étkezés egy nap. Persze ha ebédidőben sincs időnk enni, akkor nehéz, de aligha teljesítünk jobban, ha nem pihenünk egy kicsit sem. Próbáljuk ne kávéval és nassolni valóval kitölteni a szabad perceket.
Ha mégis megéheznénk idő közben, jobb, ha valamilyen egészséges rágcsálnivalót tartunk magunknál, például müzliszeletet vagy magvakat. A diófélék vagy a mogyoró tartalmaz ugyan zsírt, viszont sokkal jobban telít egy kevés is belőlük, mint a keksz vagy a chips-ek.
Ne üljünk állandóan – ha van egy kis szabad időnk, vagy szünetben járkáljunk egy kicsit, még jobb, ha a kollégák is csatlakoznak.
Ha a munkahelyünk nincs túl messze az otthonunktól ahhoz, hogy két keréken menjünk dolgozni, akkor akár biciklivel is járhatunk.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás