Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Felejtsük el a félkész ételeket

Felejtsük el a félkész ételeket

A nyugati társadalom betegsége az elhízottság. Az alacsony tápértékű, de magas kalóriatartalmú ételek, a méreganyagok szervezetünkbe történő beépülése (a félig vagy a nem jól emésztett ételek formájában) és a többletfogyasztás – többet fogyasztunk, mint amennyi energiára a szervezetünknek szüksége van – nem csak elhízást okoz, hanem nagyban hozzájárul a szívbetegségek, a rák és a cukorbetegség kialakulásához is.
A táplálkozás természetesen nélkülözhetetlen az életben maradáshoz. Ha étrendünket tudatosan állítjuk össze, megkönnyítjük a tápanyagok asszimilációját. Stressz hatása alatt az emésztőszervek működése kevésbé hatékony. Ha biológiai igényünket tudatos és hatékonyabb táplálkozással elégítjük ki, akkor annak jótékony hatásait is élvezhetjük, ilyen a magas energiaszint és a rendkívül jó közérzet.
Függetlenül attól a táplálkozási szabványtól, amelynek betartásához ragaszkodik – legyen az az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának táplálkozási piramisa vagy az ajurvéda holisztikus filozófiája -, ha követi a következő három általános szabályt, biztos lehet benne, hogy szervezetének megadja azokat a tápanyagokat, amelyekre annak az egészség megőrzéséhez szüksége van.
Fogyasszon minél több teljes értékű, természetes ételt. Korlátozza minimálisra a különböző eljárási folyamatok alá vetett ételek bevitelét. Egyen nyers vagy enyhén párolt zöldségeket, friss gyümölcsöket. Készítsen teljes őrlésű gabonákat és hüvelyeseket tartalmazó ételeket. A túlzott főzési eljárásoknak vagy finomításoknak alávetett ételekből pont a tápanyag tűnik el, ráadásul a kémiai és mesterséges adalékanyagok mérgezik a szervezetet. Mindig nézze meg a vásárolni kívánt termék csomagolásán az összetevők listáját, hogy meg tudja állapítani, a termék milyen eljárásoknak volt alávetve. Próbáljon meg leszokni a félkész termékekről. Ha mégis ilyen terméket vásárolna, győződjön meg arról, hogy az ellenőrzött szerves hozzávalókból készült-e.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Leave a Reply