Kezdőlap / Állatok / Rágcsálók / Csincsilla- igen, vagy nem?

Csincsilla- igen, vagy nem?

A csincsilla egy nagyon érdekes állat, amit sokáig nem tudott akárki beszerezni magának, sőt nem is kedvtelésből tartották. Manapság, amint hobbiállat lett belőle, több helyről is vásárolhatunk magunknak, ha szeretnénk. Azonban nem árt átgondolni egy-két dolgot, mielőtt hazavinnénk a kis cukiságot.
Első, és legfontosabb, hogy a csincsilla, akár a tengerimalac, vagy törpenyúl elég sokáig él. Tehát ha csak azért akarjuk hazavinni, mert aranyos, de nem vagyunk biztosak abban, hogy hosszú távra tervezünk vele, inkább ne vigyük haza. Vegyük figyelembe, hogy minden állatért, amit hazaviszünk felelősséget vállalunk is egyben, ezért nem dobhatjuk csak úgy ki, ha már meguntuk.
Emellett, ha allergiások vagyunk az állatszőrre, vagy a porra, az nem jelent túl nagy előnyt, mert a csincsillának igen csak tömör szőre van, és hullik is rendesen, nem is beszélve a fürdőzésről, amit a kis állatka a porban csinál. A csincsilla, ugyanolyan társas élőlény, mint mi vagyunk, és nem viseli el a magányt, tehát ugyancsak ne vigyük haza, ha tudjuk előre, hogy nem lesz arra időnk, hogy foglalkozzunk vele. Ezen kívül nem is tartozik a halk állatok közé, mert előszeretettel koptatja a fogait akármin, amit csak elér, és valószínűleg senki nem szeretne újdonsült házi kedvence rágására ébredni.
A csincsilla általában véve nyugodt állat, ezért nem szereti, ha háborgatjuk napközben. Inkább estefelé élénk, vagy amikor kedve van, akkor mocorog. Emiatt sokan gondolhatják unalmas állatnak. Ugyancsak nem elkerülhető annak a megemlítése, hogy a csincsillának mekkora a helyigénye. Mivel párban szeret lenni, ami újabb következményeket, pontosabban utódokat jelent, de több helyet is igényel.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Aranyhörcsög

Az aranyhörcsögöt mint hobbiállatot mindössze száz éve fedezték fel, és azóta tartják kis kedvencként. A …

Leave a Reply