Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Diéta barnarizzsel

Diéta barnarizzsel

A barnarizzsel folytatott diéta sem különbözik a többitől a tiltólista terén, melynek élén, mint mindig a cukor áll. Ha pedig a cukor tiltott, akkor az alkohol is. Édesítőszer helyett is inkább egy pici méz ajánlott. A tejtermékek közül csak a zsírszegény kefir, a natúr joghurt, és a tojás fogyasztható. Reggelire egy szelet teljes kiőrlésű kenyér engedélyezett, de a nap további részében nincs szükség gabonából készült ételre a rizs fogyasztása miatt. Igazán alacsony kalóriatartalmú ételeket lehet a diéta idején fogyasztani, mint például a hal, vagy a zöldség. Ez utóbbiból sokat kíván a fogyókúra, viszont a halon kívül semmilyen húst nem enged. Nassolás gyanánt is gyümölcs választása kívánatos.

Minden súlycsökkentés esetén kiemelt figyelmet kell fordítani a folyadékbevitelre. Naponta legalább 2,5 liter víz, tea a minimális igény, mivel a távozni kívánt felesleg a nyirokrendszeren keresztül távozik. Ha már kutya keményen megdolgoztunk a felesleg eltűntetésén, akkor ne a folyadéknál akadjunk el. Gyakorlatilag „belefogyjuk” a felesleget a vízbe, ami szépen kihozza a testünkből.

A barnarizs rostban gazdag, ezért kiváló béltisztító. Tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, de kevés benne az energia.
A barnarizs nem hántolt, ezért is fantasztikus a salaktalanító hatása. Ennek okán viszont a főzési ideje csöppet hosszabb, mint a fehér rizsé.

A diéta idején napi ötszöri étkezést javasolnak a fogyókúra tudói, melyből két alkalommal is a barnarizs képezi a fogás törzsét. Mellé kínálják a zöldséget, vagy a halat, vagy a tojást.
Ha már olthatatlan a vágyunk az édességre, egy-egy kocka fekete csokoládét megengedhetünk magunknak, ami például egy uzsonna egészét teszi ki.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás