Eat and Slim kúra

Sokan állunk szemben azzal a problémával, hogy a fogyókúra alatt rendkívüli nehézségeket okoz betartani a szigorú étrendet, nem bírjuk megállni az evést. Ennek hátterében lelki okok is állhatnak. Sok embernek az evés ugyanis nemcsak létszükségletet jelent, hanem örömforrás, élvezetes tevékenység. Ha csak vesszük a mindennapi életünket, akkor az evés és a szórakozás szorosan kapcsolódik egymáshoz, hiszen például szülinapokat, évfordulókat, sikereket is gyakran evéssel ünnepeljük, illetve erről szólnak ünnepeink is.
Sokszor tapasztalhatjuk azt, hogy nem is voltunk igazán éhesek, mégis ettünk és ettünk. Ha valami jogtalanság ért, akkor azért, ha valami öröm, akkor azért. Mindez arra utal, hogy túl nagy a függőség az ételek iránt, úgymond nem egészséges az érzelmi kapcsolat az evéssel.
A másik oka az ételekhez fűződő túlzott ragaszkodásnak az unalom lehet. Amikor az emberek az üres perceiket, óráikat töltik ki ezzel, hiszen ez örömet okoz nekik, és élvezetesebbé tehetik vele például a várakozás perceit, vagy napjainkban már a tévénézés, mozi is elképzelhetetlen valamilyen rágcsálnivaló nélkül. Sőt még a repülőgépeken is ételekkel kínálják az utasokat, hogy valamivel eltöltsék a hosszú utazás perceit. A várakozások, unalmas percek alatt elfogyasztott édességek, cukrok, nassok percek alatt feldobják az embert, majd jön a zuhanás, és hirtelen eltűnik az energia. Arról nem beszélve, hogy ennek a nassolásnak mennyi egészségkárosító hatása van.
De rendkívül nehéz leküzdeni ezt, első lépésként rá kell jönni arra, hogy mi is az a tényező az életünkben, ami a kényszeres evéshez vezet. Majd ezután meg kell próbálni más szemmel tekinteni az evésre, a lelki problémákra próbáljunk meg más módon megoldást keresni, más utat keresni arra, hogy boldogsághormonok öntsék el testünket. Olyan elfoglaltságot kell keresni, ami érdekel minket, és le tudja kötni úgy a figyelmünket, hogy ne az állandó evés járjon az eszünkben, pl. sport, hobbik, programok beiktatása a mindennapokba.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás