Egy újabb divat

A fogyókúrázás napjainkban a média hatására elterjedt – néha túlzásba vitt- diétázást jelenti. A fiatalok magas százaléka nincs megelégedve külsejével, ezért különböző diétákat próbálnak ki, melyek azt ígérik, hogy betartásukkal tökéletes, néha mesébe illő hatás érhető el. Ilyen például a heti több kiló mínusz, ám eközben az ember nem jut megfelelő tápanyagokhoz, melyek a szervezet működéséhez szükségesek. Ennek pótlására étrend kiegészítők egész sora áll rendelkezésre, viszont ez nem oldja meg a problémát. A diéta abbahagyásával sok ember szembesül a jojó-effektussal. Ez azt jelenti, hogy amit nagy nehezen sikerült leadnia, az gyorsan vissza is jön. Azonban mozgás nélkül nem ér semmit a diétázás, fontos a rendszeres torna akár otthon, akár fitness teremben heti rendszerességgel. Rengeteg mód van a testmozgásra, DVD-k, videók érhetők el egyszerűen az interneten, valamint edzéstervet is kérhetünk, mely személyre szabott, így biztosak lehetünk benne, hogy a számunkra megfelelő testmozgást végezzük.
Néhány elterjedt diéta:
-Atkins diéta: Sok helyen ajánlják, lényege a szénhidrát-bevitel csökkentése.
-Pritikin diéta: Ennél a diétánál alacsony zsírtartalmú ételek fogyasztását javasolják.
– Candida diéta: Candida albicans gombák elszaporodása egyeseknél kellemetlen tünetekkel járó betegséget okozhat, így leginkább nekik javasolt. Szénhidrát, állati fehérjék, élesztővel készült ételek, valamint a gyümölcsök is tiltólistán vannak.
-Léböjt kúra: Elsősorban méregtelenítő hatású, mely megviselheti a szervezetet, ugyanis szilárd táplálékok teljes megvonásával jár.

Ám a sor itt nem ér véget, rengeteg más diétát ki lehet próbálni, hatékonysága a kitartástól, a testmozgástól és a magas folyadékbeviteltől függ leginkább. Leghatékonyabb akkor lehet, ha teljes életmódváltást hajtunk végre, és igyekszünk a lehető legegészségesebb termékeket vásárolni. A drasztikus diétázás nem egészséges hosszú távon. Együnk sok gyümölcsöt, igyunk sok folyadékot, lehetőleg zöld teát vagy ásványvizet, figyeljünk oda a szénhidrát és zsírbevitelre, de épp elég csak mértékkel fogyasztani mindent. Ha a család többi tagját is bevonjuk a hadműveletbe, akkor talán számunkra sem lesz olyan nagy csalódás lemondani egy-két finomságról.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Leave a Reply