Ételallergia

Hazánkban sok ember szervezete rosszul reagál bizonyos ételekre, ebből alakul ki az ételallergia. Az ételallergia valódi jelentése annyit jelent, hogy az immunrendszerünk túlérzékeny bizonyos anyagokra. Hazánkban viszonylag kevés ember allergiás bizonyos ételösszetevőkre. Számuk jelenleg kevés, ám az ételallergiások száma folyamatosan növő tendenciát mutat hazánkban. Kutatások bizonyítják, hogyha egy családban az egyik szülő allergiás, akkor a gyermek is körülbelül 50 %, hogy allergiás lesz. Ételallergia legsűrűbben gyerekeknél fordul elő, ám a kor előrehaladtával ezt kinőhetik. Előfordulhat tej, liszt illetve szójaallergia. Tünete általában az étel elfogyasztása után néhány perccel vagy órával később jelentkezik, mely lehet bőrviszketés, bizonyos testtájak duzzanata (pl. nyelv, száj), csalánkiütések a testen. Ezek gyengébb lefolyású tünetek, ennél sokkal veszélyesebb a vérnyomás hirtelen leesése, légutak szűkülete, gyors pulzus, mivel ezek akár halállal is végződhetnek. Ezek a szervezet azonnali válaszai a kialakult értágulatra. A leggyakoribb ételallergiát fehérjék okozzák, melyek a következő ételekben jelentős mértékben megtalálhatók mint például a tojás, hal, rák, egyéb olajos magvak. Gyerekeknél ezekhez az ételekhez még hozzáadódik a tej, málna, eper.
Bizonyos kutatásokban kimutatták, hogy a fiúgyermekek nagyobb százalékban allergiások a földimogyoróra, mint a lány gyermekek. Csecsemőkorban a túl egyhangú ételfogyasztás okoz ételallergiát, mely mint korábban említésre került, a kor előrehaladtával és a bevitt ételek változatos fogyasztásával elmúlhat.
Súlyos ételallergia esetén az életveszély kialakulásához elég egy molekulányi mennyiségű élelmiszer, amely ellen a szervezet ellenanyagot termel. Ez előfordulhat csók, vagy egy rosszul elmosott evőeszköz által is.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A kiválasztás!

A homeopátiás szer természetes alapanyagokból készül, ezek a szerek olyan információkat tartalmaznak, aminek a segítségével …

Leave a Reply