Fahéjallergia

Amikor valaki allergiás, a szervezete az idegen anyagot ellenségesként azonosítja, és igyekszik megküzdeni vele. Ez a folyamat váltja ki az allergiás reakciókat. Mindenki másképp reagál a kiváltó tényezőkre, de azok, akik a fahéjra allergiások, többnyire bőrgyulladással, ekcémával, a száj dagadásával szembesülnek.
A leggyakoribb reakciók a fahéjallergia esetén az orrfolyás, a könnyezés, az asztma, az ajkak és a nyelv bedagadása, az émelygés.A leggyakoribb bőrreakció, különösen ha az allergiás érintkezik vele, az ekcéma, ami bőrirritációval és kiütésekkel jár. Ritkábban fordul elő az arc bedagadása, az állandó köhögés és a hányás. A tünetek azonban egyénenként különbözőek.
A leginkább használt gyógyszer az allergiás reakciókra az antihisztamin tartalmú gyógyszer, amit a tünetek jelentkezésekor kell bevenni.
A legegyszerűbb módja az allergia elkerülésének, ha nem fogyasztunk olyan ételeket, italokat, amelyek fahéjat tartalmaznak. Olvassuk el alaposan az ételek címkéit. Vannak, akik fahéjfogyasztás előtt antihisztamint vesznek be, de ez nem ajánlatos. Ha fahéjhoz értünk, mossunk kezet, hogy elkerüljük az esetleges bőrkiütéseket.
A fehéj nagyon ritka esetben anafilaxiás sokkot is kiválthat. Ez egy igen veszélyes reakció, életveszélyes is lehet. A szervezet nagyon erősen válaszol ez esetben a fahéjra. A fahéjallergia esetében ezek legjellemzőbb tünetei a légszomj, az ájulás és az arc nagy mértékű bedagadása. Ebben az esetben kórházban kell sürgős ellátást kapnia az allergiásnak.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Poratka allergia

Mi az a poratka allergia? A poratka allergia egy túlérzékenységi reakció az emberi szervezet részéről, …

Hozzászólás