Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Fogyás diéta nélkül

Fogyás diéta nélkül

Ugye eleged van már az önsanyargató diétákból? Ahhoz, hogy leadj pár kilót, nem kell drasztikus életmód-váltásba kezdened, elég, ha visszafogod kicsit a napi kalória beviteled.
Ha csak 4-5 kiló felesleged van, semmi szükség arra, hogy koplalni kezdj. Csupán néhány dologra kell figyelned étkezéseid során, és máris beleférsz a kedvenc nyári ruhádba. Az evés a szemmel kezdődik, a szemet pedig könnyű becsapni. Használj minél kisebb tányért a megszokott adag ételnek, így már tálaláskor az az érzésed támad, hogy jól fogsz lakni, míg egy nagy tányért látva megijednél, hogy éhes maradsz. Étkezés közben halk, lassabb ritmusú zenét hallgass, ez arra késztet majd, hogy alaposan megrágj minden falatot, és minél tovább tartson az étkezés, illetve hamarabb eljusson a tudatodig, ha már jól laktál. Ha társaságban eszel, akkor is figyel oda beszélgetés közben, hogy lassan egyél.
Bevásárláskor abba a csapdába eshetsz, hogy inkább nagyobb kiszerelésű élelmiszereket választasz, mert így gazdaságosabb. Viszont minél nagyobb a csomagolás, annál inkább hajlamosak vagyunk többet is enni belőle. Közvetlen környezetedből tüntesd el ezeket a csomagokat, főleg a kalóriadús nassolni valókat, csokikat, chipseket, édes kekszeket. Ezek láttán ugyanis általában nem tudunk megálljt parancsolni magunknak, még akkor sem, ha már csak a szemünk kívánja. Helyükre kerüljön gyümölcs, ezekből szinte bármennyit ehetsz, és fontos, hogy minden nap igyál meg 2-3 liter ásványvizet vagy csapvizet. Kerüld a cukrozott üdítőitalokat és az alkoholt.
Figyelj oda arra, hogy mit veszel! Gyakran az egészségesnek kikiáltott élelmiszerek koránt sem annyira egészségesek, mint amilyennek mondják. Olvasd el, mennyi olajos magvat tartalmaz a müzli, vagy mennyi cukor van a joghurtban, amit vásárolni készülsz. A magas cukortartalmú gyümölcsöket, mint az alma és a banán se edd megállás nélkül, főleg a délutáni-esti órákban.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

1 hozzászólás

  1. tornyosikrisz

    Egyetértek :) Szerintem akár konklúzióként azt is írhatnánk (a cikk lényege is ez és én is ezt vallom az élet minden területén), hogy legyünk céltudatosak és határozottan álljunk ki gondolatainkért. Az erős jellem nehezen csábul el és a szabályokat is könnyebben tartja be (a legjobb, ha mi magunk alakítunk ki játékszabályokat), így a sikereket is boztosabban könyvelheti el, legyen szó nyevltanulásról, vagy ugye a fogyókúráról…

Leave a Reply