Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Fogyj a csillagjegyed szerint – HALAK

Fogyj a csillagjegyed szerint – HALAK

A túlsúlytól a halak (február 21-március 20.) jegy szülöttei sem menekülhetnek, annyiban van szerencséjük, hogy kitartásuk révén nekik nem okoz problémát, ha fogyókúrába kell kezdeniük, ha belevágnak végig is csinálják. De csak akkor alkalmazzanak fogyókúrás módszereket, ha az egészségükkel nincs probléma (sem lelki, sem testi tekintetben).
A probléma az, hogy gyakran előfordul az késő esti falatozás, és italozás, amit a fogyókúra sikerének érdekében ki kell iktatnia az életéből. Testalkata inkább kerekded, főként a csípőnél, nem túl izmos, de arányos, harmonikus teste van. És hízásra sajnos a test minden pontján hajlamos. Ehhez hozzájárul, hogy túlságosan zsíros ételeket fogyaszt, sok cukorral és keményítővel van tele az étrendje, nem elég a szervezetének a bevitt fehérje és zöldség. Ráadásul a halak szervezete megköti a vizet, így még nehezebb a fogyás, amit csak fokoz rá jellemző monotonsággal, könnyelműséggel.
Tehát, ha fogyni akar, mindenképpen csökkentenie kell a sót az étrendjében, és a felesleges folyadékbevitelt és az alkoholfogyasztást is el kell kerülnie. Abban a szerencsés helyzetben van, hogy az ételeket nem kell nagyon megválogatnia, csak a mennyiségre kell odafigyelni. De, amit mindenképpen nem árt belevenni a diétás programba: a vastartalmú ételek (a halak hajlamosak a vérszegénységre). Bárány, marhahús, osztriga, árpa, bab, spenót, hagymafélék, saláta, kajszibarack, citrom, narancs, szőlő, mazsola mind hatásosak.
És nem hanyagolhatja el a rendszeres mozgást sem, a legjobb, ha minden nap végez valamilyen feladatsort. Hatékony lehet az úszás, kerékpározás.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás