Fogyni de okosan

Korunk népbetegsége az elhízás! Mai rohanó világunkban az emberek többségének nem jut ideje, hogy odafigyeljen a szervezetére. Sokan csak akkor veszik észre, hogy baj van mikor már késő!
Ilyenkor belefognak mindenféle „modern diétába” ahelyett, hogy először orvoshoz fordulnának!
Szerintem nagyon fontos egy állapot felmérés, nagyobb súlyfeleslegnél akár dietetikus segítségét is lehet kérni.
Ha mindenképpen magunk szeretnénk neki fogni érdemes egy olyan módszert választani, amivel lassan de biztosan lehet fogyni. Fontos a változatos étrend és a heti többszöri testmozgás! Ha módunkban áll kerülni kell a fehérkenyeret, cukrot és a zsíros ételeket! Helyezzük a hangsúlyt a friss zöldségre, gyümölcsre és a teljes kiőrlésű pékárura.

Semmiképpen ne koplalással akarjunk fogyni mert annak nincs eredménye!Lehet hogy leadunk vele 1-2 kg-ot de ha abbahagyjuk biztos többet szedünk fel.Oda kell figyelni a testmozgásra is, nem kell feltétlen edzőterembe járni ennél sokkal olcsóbb ha pl. naponta sétálunk fél órát vagy kocogunk!Nagyon fontos továbbá hogy nasinak édesség helyett inkább gyümölcsöt,olajos magvakat együnk persze ez utóbbit csak mértékkel!

Az étrendünk kialakításánál részesítsük előnybe:
a sovány húsokat: hal, csirke, bárány, nyúl,
tejtermékeket, sovány túró, sajt
a színes főzelékeket,
a tojást,
a gyümölcsöket.
a rántás nélküli főzelékeket,
salátákat.

Persze sokan vannak akik fejben eldöntik hogy lefogynak de vagy nem érnek ré vagy nincs elég elszántság bennük vagy egyszerüen csak idő előtt feladják mondván nekem ez úgysem sikerül!
Pedig ha kellően átgondolva előre kialakított tervel vágunk bele biztos nem marad el a siker se legyen az 5 vagy 15 kilogramm,és ezt nem csak kívülről látni de szervezetünk is „megköszöni”
hogy odafigyelünk rá!

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás