Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Fogyókúrás teák

Fogyókúrás teák

A tea fogyasztása Kínából ered. Az egyik történet szerint Gautama Buddha fedezte fel a teát, amikor egy szép napon a kertben meditált és egy tealevél hullott csészéjébe. A tea fogyasztása tehát Kínából ered, ahol kezdetben az uralkodók itala volt. Mint a legtöbb szokás, a teázás is idővel meghonosodott a magánházaknál. Kialakultak a tea elkészítésének és felszolgálásának szabályai. Az európai utazók és kereskedők kezdetben csupán a kuriózumot, az eladható portékát látták benne. Miután megismerték Európában is a jótékony hatását, sikere megállíthatatlan lett. Nem csoda, hogy számos országban hagyománya van a teázás szertartásának.
Ma már számtalan teát fogyaszthatunk, köztük olyat is, amely kedvez a fogyókúrának.
Milyen hatást fejtenek ki a fogyasztó teák?
Csökkentik a testsúlyt és a vérnyomást, normalizálják az anyagcserét és a koleszterinszintet. Eltávolítja a salakanyagokat. A főzet nyomelemet, ásványi anyagot, csersavat és illóolajat tartalmaz, melyek segítik a szervezet öntisztító folyamatait, fokozzák az immunrendszer működését, és védik a sejteket a károsodástól.
A teafőzésnél fontos a víz minősége. Ha lehetőségünk van rá, válasszunk klórmentes, lágy vizet. Felhasználás előtt a teafüvet sötét üvegben vagy fémdobozban célszerű tárolni, hogy az aromáját tovább megőrizhesse. A teafüvet, vagy filtert porcelán, vagy üveg edényben forrázzuk le és 3-5 perc után szűrjük le.
Aki már próbálta, tudja, hogy a legtöbb fogyasztó tea nem túl kellemes illatú és ízű, de nem is ezért fogyasztjuk! Ha arra gondolunk, hogy a jótékony hatás mellett még az éhségérzetünket is csökkenti, máris szívesebben isszuk. Akinek ez kezdetben nem ízlik, nyugodtan tehet bele édesítőszert, illetve egy kis citromot. De e nélkül is elég hamar hozzá lehet szokni az ízéhez.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás