Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Formáljuk a combokat

Formáljuk a combokat

Az alábbi gyorsan ható edzésterv segítségével mindössze három hét alatt elérhetjük, hogy olyan formás és feszes combjaink legyenek, amilyet mindig is szerettünk volna, amire mindig vágytunk. Ha többé nem akarjuk magas sarkú cipővel leplezni, ha nem a legszebbek a combjaink, akkor vágjunk bele az alábbi combfeszesítésbe. Minden nap egy kis torna, és megkapjuk az izmos és formás combokat.
Kezdjünk egy kis lábemeléssel, üljünk egy szék szélére, rakjunk elé egy sámlit, ami egy magasságban van a székkel, és az egyik lábunkat rakjuk rá. A másik lábat pedig emeljük fel a sámlin lévő mellé (térd maradjon egyenes), lábsúllyal nehezíthető a feladat. 10-10 lábemelést kell elvégezni mindkét lábra. Ha edzőteremben végezzük a gyakorlatot, akkor azokon a gépeken meg tudjuk támasztani a hátunkat, ha csak otthon tudjuk végezni, és nincs megtámasztva a hát, akkor nagyon megterheli a gerincet. Ha derékfájdalmakkal küzdünk, akkor ezt hagyjuk ki. A comb hátsó részét erősítő gyakorlatok következnek. Ehhez feküdjünk le félig egy ágyra, oly módon, hogy a testünk alsó része lelógjon, de a medencénk még az ágyon legyen. A bokákat szorítsuk össze, és emeljük fel egyszerre a két lábunka, addig, hogy a comb és a felsőtest egy vonalba kerüljön. Lábsúllyal ez a gyakorlat is nehezíthető. 15-ször ismételjük meg, a gyakorlatok közben tarthatunk kis szünetet. Gyakori térdfájás esetén nem ajánlott végrehajtani.
És végül következik a labdagurítás a falon. Kezdőként elegendő egy könnyű labda, pl. strandlabda, amikor már gyakorlottabbak vagyunk a feladat elvégzésében, átválthatunk medicinlabdára is. Fordítsunk hátat a falnak, a labdát rakjuk a tarkónkhoz, fogjuk mind a két kezünkkel. Aztán jöhet a guggolás, majd levegő kifúj és lassan fel, közben a labdát görgessük a falon, ne felejtsük el a belégzést. Majd mikor már felálltunk fújjuk ki a levegőt, ezután kezdjük előröl. A gyakorlat akkor jó, ha 10 másodperc alatt végzünk el egy leguggolás-felállást. Tízszer ismételjünk.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Leave a Reply