...a szegélyes csíkbogár, halak, békák, kígyók, cickányok, patkányok, sünök, a nyest, de még a vaddisznó is. Mégis, csak kis, vizes élőhelyeik felszámolása és elszennyezése vezetett oda, hogy még e faj...
Érdekel a cikk folytatása? »A(z) édesvizi halak fajtái fórumhoz témák:
Pénzes pér
...színű, melyen enyhén vörös foltok találhatók. A pénzes pér hossza általában 30-40 cm, de 60 cm-nél nagyobbra nem nő meg. Tápláléka, apró halak, repülő rovarfélék, férgek. Március és június között...
Érdekel a cikk folytatása? »Kelet-Afrika
...tagolt. Zátonyait trópusi halak és korallok színpompája élénkíti. A parti lagúnákat a folyók által lerakott hordalékok alakították ki. A hullámok és az áramlatok a folyó áramlásával szembe dolgoznak. A hordalék...
Érdekel a cikk folytatása? »Mit együnk a hatékonyabb zsírlebontásért?
...homár vagy rák, amik sok fehérjét tartalmaznak, és az úgynevezett pantotén-savat, ami fokozza a zsírégetést. A halak fogyasztása ugyancsak hatással van a zsír lebontására, fokozza azt (jódot és tirozint tartalmaz,...
Érdekel a cikk folytatása? »A szisztémás lupus (SLE)
...osztrigában és más tengeri élelmiszerekben levő cink. Több vizsgálat is azt mutatja, hogy a tengeri halak fogyasztása segíthet szembeszállni a lupus okozta gyulladással. A beteg állapotát ronthatja az elhízás, a...
Érdekel a cikk folytatása? »Lúgosító diéta
...elősegíti, relaxációval (ami egy kád melegvíz, és kellemes zene hallgatása is lehet). Magas bázistartalmú ételek: Uborka-, gombafélék,-burgonya,-hagyma,-zeller,- cékla,-répa,- paréj,-padlizsán,-cukkini,-tök,-káposztafélék,-és zöldsaláták. Magas savtartalmú ételek: Húsfélék,-halak,-tojás,-kakaó,-csokoládé,-földimogyoró,-kemény sajtok,-kávé,- fehérliszt. Ezek megfelelő arányú fogyasztása...
Érdekel a cikk folytatása? »Koleszterinszint csökkentése
...ill. gabonaféléket korlátlanul fogyaszthatunk. Ezen táplálékok növényi zsírtartalma is alacsony. A halak fogyasztása szintén ajánlott mivel a halzsír kedvező összetételű, csökkenti a trigliceridszintet és a trombózis hajlamot. Főzéskor, sütéskor az...
Érdekel a cikk folytatása? »