Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Mit együnk a hatékonyabb zsírlebontásért?

Mit együnk a hatékonyabb zsírlebontásért?

A fogyókúra sikerességének szempontjából fontos, hogy olyan étrendet kövessünk, ami segíti a zsírok lebontását. Az alábbiakban 8 olyan étel, ital, amik fogyasztása hozzásegít ehhez.
A tengeri herkentyűk, pl. a kagyló, homár vagy rák, amik sok fehérjét tartalmaznak, és az úgynevezett pantotén-savat, ami fokozza a zsírégetést. A halak fogyasztása ugyancsak hatással van a zsír lebontására, fokozza azt (jódot és tirozint tartalmaz, ami a pajzsmirigyműködésért felel, ami pedig az anyagcsere-folyamatokra hat).
A gyümölcsök közül az alma fogyasztásával elérhetjük az éhségérzet, étvágy csökkenését. Gyümölcscukor tartalma egyensúlyban tartja a vércukorszintet, így az inzulintermelést is. Pektin tartalma megköti a zsírokat a gyomorban, és serkenti az elfogyasztott táplálék megemésztését.
A kovászos italok a puffadás csökkentésében, a normál bélflóra fenntartásában és az emésztési folyamatok elősegítésben játszanak fontos szerepet. Az eper, szeder, áfonya, és a többi bogyós gyümölcs rengeteg tápanyagot tartalmaznak, viszont kalóriaszegények, a bennük található C-vitamin pedig fokozza a zsírégetést is. Magnéziumtartalma miatt a zabpehely fogyasztása is ajánlott, mivel a magnézium szintén segíti a zsír lebontását, oly módon, hogy oxigént juttat a sejtekhez. A gyümölcsteák fogyasztásával pedig elérhetjük azt, hogy kevésbé vágyunk majd a nassolásra, az édességekre. És végül az articsóka: az articsókalé fogyasztásával hozzájárulhatunk a szervezet méregtelenítéséhez, és nem utolsósorban a koleszterinszintet is csökkenti.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Leave a Reply