Lúgosító diéta

Az elhízás egyik oka lehet a túlzott elsavasodás is, ilyenkor elsősorban testünk sav-bázis egyensúlyát kell visszaállítani.
Szervezetünk kémiája alapvetően lúgos és savas, az egészséges test enyhén bázikus. (pH értéke 7,3 -7.5 közötti)
Megszületésünket követően a szervezetünk egyre savasabbá válik, ami köszönhető az általunk elfogyasztott táplálékoknak, és annak feldolgozásának. Ez számos betegséghez vezethet, anyagcsere gondokat okozhat.
Az egyik legjellemzőbb, hogy a savak lebontásához a szervezet a fogakból, csontokból megpróbálja kivonni az ásványi anyagokat, ami a savak semlegesítéséhez szükséges. Gyakori a csontritkulás, és a fogak elvesztése. Testünk anyagcsere folyamatainak maradványai (anyagcsere salakanyagok) lerakodnak a zsírsavakban, ezáltal csökken a szövetek oxigén ellátása, nem jutnak megfelelő és elegendő tápanyaghoz, és elhalnak. Az immunrendszerünk egészséges szinten véd csak megfelelően, elsavasodás hatására képtelen megfelelően teljesíteni. A szellemi ingerlékenység, stressz is savasodáshoz vezet. Ha lehetőségünk van rá, mindenképpen kapcsolódjunk ki rendszeresen, akár napi szinten, jógával (kevesen tudják, hogy a tüdő is szabályozza savbázisunkat, egy megfelelő légzéstechnika ezt elősegíti, relaxációval (ami egy kád melegvíz, és kellemes zene hallgatása is lehet).

Magas bázistartalmú ételek:
Uborka-, gombafélék,-burgonya,-hagyma,-zeller,- cékla,-répa,- paréj,-padlizsán,-cukkini,-tök,-káposztafélék,-és zöldsaláták.

Magas savtartalmú ételek:
Húsfélék,-halak,-tojás,-kakaó,-csokoládé,-földimogyoró,-kemény sajtok,-kávé,- fehérliszt.

Ezek megfelelő arányú fogyasztása lehetővé teszi szervezetünk bázissá (lúgossá) való válását.
Már kaphatóak olyan vízátalakító készülékek, amelyek a csapvizet, oxigéndús ionizált vízzé alakítja, ezzel is segítve testünk egészséges bázisát.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás