Jegyei: külsőre a csukafejű gőtéhez igen hasonló faj, de kisebb, bőre simább, fültőmirigyei jól láthatóak, lábai finomabbak, színezete kontrasztosabb. Háta sárgás, zöldes, halvány vagy sötétbarna, esetleg szürke, lehet márványozott vagy...
Érdekel a cikk folytatása? »A(z) hús puhítása fórumhoz témák:
90 napos fogyókúra
...minden reggel kizárólag gyümölcs lehet. Ez vonatkozik a fehérje, keményítő és szénhidrát napokra is. 1 nap: (Fehérje nap)Főt vagy sült hús, hal, tojás, sajt, joghurt, túró, kefir(20dkg összesen), tészta nélküli...
Érdekel a cikk folytatása? »Vörös hús nélkül
...növényi étrendjüket, míg az úgynevezett szemi vegetáriánusok azok, akik a legtöbbet megengednek maguknak: szárnyasokat és halat is esznek, vörös húst azonban nem. Ami pedig a veszélyeket illeti, az első helyen...
Érdekel a cikk folytatása? »A szénhidrátok szerepe
...megállapították, hogy a makro- és mikroásványi anyagokban szegény ételeket ettek. Ezért megfontolandó az olyan diéta, amelyben túlsúlyban van a fehérje, különösen a hús. A túlzott húsfogyasztás valamennyi kultúrbetegség fő okozója....
Érdekel a cikk folytatása? »Cézár saláta
...napraforgó olajat. A húst hagyjuk 10-05 percig pácolódni. Utána egy serpenyőbe pici olívaolajon pirítsuk meg gyorsan átsül mert a pác már meglazította a rostokat a húsban. Miután megpirult a a...
Érdekel a cikk folytatása? »Bárányhúsos muszaka
Ezt az ételt kimondottan ünnepi fogásként, ínyenceknek tálalhatjuk fel. Nagyon sokan nem szeretik a padlizsánt, pedig nagyon egészséges. A bárányhús kevés zsírtartalma miatt ,könnyen emészthető, nem tartalmaz semmiféle adalékanyagot,mivel a...
Érdekel a cikk folytatása? »Háborús gazdasági viszonyok
...zsírt, 1942-től tejet vásárolni. Tejet csak terhes anyák, gyermekek, betegek és idősek kaphattak. A húsfogyasztást a„hústalan” napok rendszeresítésével, majd a hús- és felvágottjegy bevezetésével korlátozták. 1941 májusától kötelező lett minden...
Érdekel a cikk folytatása? »A D és E vitaminról
...őrleményeivel, a pékárukban nem jellemző jelenlétük. Azonban még megtalálhatók száraztésztákban, vajban és margarinfélékben, húsokban és húsipari termékekben, halakban, tejben és tojásban. A D-vitamin azonban legjobban a Napfény által képződik, kivéve...
Érdekel a cikk folytatása? »Mézes csirkemellcsíkok fahéjas mártásban
...tej 1 teáskanál fahéj Elkészítés: A csirkemellet csíkokra vágjuk, sóval – borssal ízesítjük, és megszórjuk egy kevés tárkonnyal. Egy lábasban olajt hevítünk, beletesszük a húst. Alacsony tűzön puhulásig sütjük a...
Érdekel a cikk folytatása? »Ananász
...ízletes aromát kölcsönöz az ételeknek. A termésében és szárában megtalálható egy ún. bromelain nevű enzim, mely segíti a szervezet számára a fehérjék (hús, sajt, tojás) lebontását. Ezért gyakran fogyasztják olyanok,...
Érdekel a cikk folytatása? »