...ki kanál segítségével forró, lobogó sós vízbe. Mikor feljönnek a víz felszínére, készen vannak. Egy másik edényben, igazi, házi hordós káposztát, esetleg, ha nagyon savanyú, kinyomva, vagy hideg vízzel kimosva,...
Érdekel a cikk folytatása? »A(z) savanyú talaj készítése házilag fórumhoz témák:
Köszvény
...szerves sav kerülhet a vérbe. Ennek következtében a vér pH értéke savanyú lesz. A kezelés elsődlegesen az akut rohamok gyógyítására irányul, majd megpróbálják megelőzni és megakadályozni a húgysav további lerakódását....
Érdekel a cikk folytatása? »Joghurtos és túrós finomságok készítésének szabályai
Nagy melegben nem esnek jól a nehéz vajas krémmel töltött sütemények, torták, hanem szívesebben fordulunk könnyebb és kalóriaszegény túros, joghurtos finomságok felé. A túró és a joghurt savanyú ízének köszönhetően...
Érdekel a cikk folytatása? »Olcsó és hatékony: a citrom
...savanyú káposzta, brokkoli, kelbimbó szintén bővelkedik C-vitaminban. És térjünk még ki a folyadékfogyasztásra is: napi minimum 2-3 liter folyadék szükséges a szervezet számára, ásványvíz, gyümölcstea formájában (citromlével ízesítve). A kávé...
Érdekel a cikk folytatása? »Gyomorégés (reflux)
...időnkénti, hanem az ilyen, naponta jelentkező gyomorégést is csillapíthatjuk. Mi okoz gyomorégést? A zsíros ételek. A sós ételek. A savanyú ételek. Az alkohol. Ha túl gyorsan eszünk. Ha túl sokat...
Érdekel a cikk folytatása? »Cselezd ki a nassolás utáni vágyat
...és még az elfogyasztott vitaminok felszívódását is támogatja. A citrom, amit belecsavarunk pedig (mivel savanyú) csökkenti az édes íz utáni olthatatlan vágyat. C-vitamin tartalma pedig az anyagcserére van jó hatással....
Érdekel a cikk folytatása? »Hogyan segíthetünk, ha elsóztuk vagy túlédesítettük az ételt?
...A lisztet mindig a már meleg zsiradékba tegyük, és az étel jellege szerint világosra vagy barnára pirítsuk. Barnább rántást készítsünk a hüvelyeseknek, a káposztának vagy pl. a savanyú tojásnak is;...
Érdekel a cikk folytatása? »Citrom
...héját is, főleg főzéshez és sütéshez. Citromlé mintegy 5-6% (kb. 0,3 M) citromsavat tartalmaz, ez adja a citrom savanyú ízét. A citrom pH értéke 2-3 között van. Ezáltal citromlé egy...
Érdekel a cikk folytatása? »Juhtúrós sztrapacska
A sztrapacska egy szlovák eredetű étel, nagyon közkedvelt, mert viszonylag gyorsan elkészíthető, nem túl költséges és roppant ízletes étel. Fogyasztási módja tájegységenként változó. Szokták juhtúróval, tejföllel, de akár savanyú káposztával...
Érdekel a cikk folytatása? »Almás csirkecomb (update 1) recept
Hozzávalók: – 2 csirkecomb – 4 fej hagyma – 6 savanyú alma – olívaolaj – ízlés szerint zöldfűszerek, só Elkészítés: A csirkecombokat megszórjuk a fűszerekkel, tepsibe fektetjük. Az almák közepét...
Érdekel a cikk folytatása? »