Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Olcsó és hatékony: a citrom

Olcsó és hatékony: a citrom

Gondolta volna? A citrom, mint fogyókúrás „eszköz”? A válasz: igen. Ez az apró gyümölcs, aminek még beszerzése sem kíván emberfeletti megpróbáltatásokat, hatékony eszköze lehet az alakformálásnak. Egy hét alatt akár 2 kg feleslegtől is megszabadulhatunk általa.
A diéta alkalmazásával formásabbá teheted alakodat, egészen rövid idő alatt. A módszer alapja a méregtelenítés, amelynek segítéségével a gyorsan kitisztíthatjuk szervezetünket, megszabadulhatunk a káros anyagoktól, amivel a plusz kilók is szépen sorban „leolvadnak” testünkről.
Nem tartozik a legkíméletlenebb fogyókúrás módszerek közé, rövidsége miatt, csak egy kicsi kitartást követel, azoktól, akik belevágnak. Tehát csak egy kicsi erőfeszítést kell tenniük, hogy azok a kicsi, itt-ott előbukkanó zsírpárnák eltűnjenek, a túlságosan domborodó formák olyanná váljanak, amitől boldogabbnak érezzük magunkat a bőrünkben.
Meg kell említeni emellett a citrom magas C-vitamin tartalmát is, ami a zsírlebontásra hat kedvezően, és megerősíti a szervezet ellenálló képességét a betegségekkel szemben. És ami még fontos a sikeres fogyókúrához: a rostok, amelyek az emésztési és anyagcsere folyamatokra hatnak. A jó hír az, hogy a citrom rostokban is gazdag!
Gyakorlatban a diéta úgy néz ki, hogy étkezésekkor valamilyen citrusfélét is fogyasztani kell a bevitt táplálék mellett (vagy helyettesíthető olyan élelmiszerrel, aminek szintén magas a C-vitamin tartalma). Ha C-vitamin tartalom szerint akarjuk rangsorolni a gyümölcsöket, akkor az első helyen a narancs (75 mg) áll, a legtöbb C-vitaminnal, a második a grépfrút (55 mg), majd a citrom és a lime (40 és 25 mg). És ha már unod a gyümölcsöket, akkor átválthatsz zöldségekre is: a paprika, paradicsom, savanyú káposzta, brokkoli, kelbimbó szintén bővelkedik C-vitaminban.
És térjünk még ki a folyadékfogyasztásra is: napi minimum 2-3 liter folyadék szükséges a szervezet számára, ásványvíz, gyümölcstea formájában (citromlével ízesítve). A kávé viszont tilos.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás