...és még az elfogyasztott vitaminok felszívódását is támogatja. A citrom, amit belecsavarunk pedig (mivel savanyú) csökkenti az édes íz utáni olthatatlan vágyat. C-vitamin tartalma pedig az anyagcserére van jó hatással....
Érdekel a cikk folytatása? »A(z) savanyu kaposzta telire fórumhoz témák:
Hogyan segíthetünk, ha elsóztuk vagy túlédesítettük az ételt?
...A lisztet mindig a már meleg zsiradékba tegyük, és az étel jellege szerint világosra vagy barnára pirítsuk. Barnább rántást készítsünk a hüvelyeseknek, a káposztának vagy pl. a savanyú tojásnak is;...
Érdekel a cikk folytatása? »Citrom
...héját is, főleg főzéshez és sütéshez. Citromlé mintegy 5-6% (kb. 0,3 M) citromsavat tartalmaz, ez adja a citrom savanyú ízét. A citrom pH értéke 2-3 között van. Ezáltal citromlé egy...
Érdekel a cikk folytatása? »Juhtúrós sztrapacska
A sztrapacska egy szlovák eredetű étel, nagyon közkedvelt, mert viszonylag gyorsan elkészíthető, nem túl költséges és roppant ízletes étel. Fogyasztási módja tájegységenként változó. Szokták juhtúróval, tejföllel, de akár savanyú káposztával...
Érdekel a cikk folytatása? »Termőföld típusok
...meszes, sós, savanyú, lúgos vagy mérgező anyagokat tartalmazó hulladéktól mindenképpen óvjuk meg kertünk talaját. Az anyag szárazon kemény, nedvesen síkos, mint a szappan. Rosszul nyeli el az eső- és öntözővizet....
Érdekel a cikk folytatása? »Almás csirkecomb (update 1) recept
Hozzávalók: – 2 csirkecomb – 4 fej hagyma – 6 savanyú alma – olívaolaj – ízlés szerint zöldfűszerek, só Elkészítés: A csirkecombokat megszórjuk a fűszerekkel, tepsibe fektetjük. Az almák közepét...
Érdekel a cikk folytatása? »A szamóca
A szamóca egyetlen kertből sem hiányozhat. Talaja humuszban gazdag, laza, jó vízháztartású és enyhén savanyú legyen. Jó előveteménye a bab, valamint a talajéletet felpezsdítő burgonya. A szamócát 40-60 cm-es sortávolságra...
Érdekel a cikk folytatása? »Rekeszizom-sérv
...fogyasztását, amelyek emésztési zavarokat okoznak – ilyenek például a zsírban vagy olajban sültek és más zsíros élelmiszerek- valamint azon élelmiszereket, amelyek általában gyomorégést okoznak (például a savanyú, pácolt, ecetes készítmények)....
Érdekel a cikk folytatása? »A rák igenis megelőzhető!
...Csak a tizenhatodik század végén, egyik csendes-óceáni utazása során, figyelte meg Sir Richard Hawkins, hogy a bennszülöttek savanyú narancsot és citromot használnak a skorbut gyógyítására. De az európai orvostudomány vaskalapos...
Érdekel a cikk folytatása? »A gyomnövények elleni védekezés
...leginkább, ahol létfeltételei a legkedvezőbbek. Minthogy a különböző vadnövények talajigényei is különbözőek, üde növekedésükből fejlődésüknek kedvező talajadottságokra következtethetünk. A mezei sóska, a madársóska, a vadárvácska a mészszegény vagy enyhén savanyú...
Érdekel a cikk folytatása? »