...szójaszósz 1 tojás gyömbér, só, bors A sütéshez olaj Tésztához: készen kapható rétestészta, vagy a bátrabbaknak: Háromcsészényi lisztet egy csészényi langyos, meleg vízzel és egy teáskanál sóval alaposan összedolgozunk, és...
Érdekel a cikk folytatása? »A(z) update kelt tészta recept fórumhoz témák:
Update1 Mirinda-szelet recept
...rákenjük a túrókrémet, majd a langyos zselét. Hűtőbe teszük, hogy megdermedjen a zselé és a krém. Tanácsok: Az eredeti Mirinda recept tésztájába olajat (1 dl) is kell rakni. Mivel én...
Érdekel a cikk folytatása? »Mézes krémes
...csalódást. A tészta hozzávalói: -4 evőkanál méz -2 egész tojás -10 dkg kristálycukor -5 dkg margarin -1 kávéskanál szódabikarbóna -kb. 30 dkg liszt A fent említett hozzávalókat a liszt és...
Érdekel a cikk folytatása? »Piskóta (update 2) recept
...cukorral habosra keverjük. A tojás fehérjét sóval kemény habbá verjük. A lisztet és az étkezési keményítőt a tojás sárgához szitáljuk, majd óvatosan bele keverjük a fehérje habot. A recept szerint...
Érdekel a cikk folytatása? »Étrendi tanácsok terhességi cukorbetegségben
...olajat / extra szűz oliva/ inkább hevítés nélkül salátaöntetekhez ajánljuk. Szénhidrátok – Az étrend szénhidrát gazdag. persze nem elsősorban a magyar forgalomba lévő kenyér , tészta, burgonya bőségét jelenti, hanem...
Érdekel a cikk folytatása? »Karcsúsító piramis
...cukortartalmú. Rizs, melyből a sötét színűt válasszuk, illetve tészta, melyből szintén igyekezzünk teljes kiörlésű lisztből készültet választani, mert az több ballasztanyagot tartalmaz. Ha fogyni szeretnénk, csak napi 6 egységnyit fogyasszunk....
Érdekel a cikk folytatása? »Brokkolis-gombás penne olaszosan
...ételben), majd nyolc részre vágjuk mindegyiket. Egy tűzálló tálat megkenünk margarinnal vagy vajjal. Az alját kirakjuk egy réteg tésztával, utána következik a gomba, ismét tészta, majd a brokkolit a paradicsommal...
Érdekel a cikk folytatása? »Csupa tészta
A tésztakészítés titkát állítólag Marco Polo hozta Kínából Olaszországba 1295-ben, bár ez a feltételezés sérti az olaszokat, akik már a császárkori Rómában otthon gyúrták a tésztát. A tésztaételek azóta meghódították...
Érdekel a cikk folytatása? »Túrós delkli
...vajat. A vajat a tészta közepére helyezzük és a tészta széleivel jobbról, balról teljesen betakarjuk. Most így nyújtjuk ki, de háromszor akkorára, mint amekkora volt és összehajtjuk úgy, hogy a...
Érdekel a cikk folytatása? »Császárrétes
A rétest csak magas sikértartalmú lisztből készíthetünk. Gyúródeszkára megszitáljuk a lisztet, hozzáütjük a tojássárgákat, majd csipetnyi sót és annyi langyos vizet-esetleg néhány csepp ecetet-teszünk hozzá, hogy középkeménységű tésztát nyerjünk. Nagyon...
Érdekel a cikk folytatása? »