Fricker-diéta

A program megalkotójáról, Jacques Fricker francia orvosról kapta nevét, aki olyan diétát állított össze, amely nem a megszorításokról szól, és könnyű betarthatóságot ígér.
A diéta lényege, hogy az első nyolc héten drasztikusan le kell csökkenteni a cukorfogyasztást, és a későbbiekben is csak fokozatosan vezethető be az étrendbe a cukor. Együnk amikor éhesek vagyunk, azonban ha nincs éhségérzet, akkor nem szabad enni, még nassolni sem, mert ezzel megzavarjuk szervezetünk normál működését.

A napot egy nagy pohár vízzel kell indítani, ezzel beindítjuk az emésztőrendszert, és segítünk szervezetünkből kiüríteni a méreganyagokat.

A reggeli lehet a szokásos, amennyiben éhesek vagyunk, de tartalmazzon kenyeret, tejet vagy tejterméket és gyümölcsöt. Ihatunk teát, kávét, természetesen cukor nélkül, de édesítőszert tehetünk bele.

Az ebéd kétféle típusú lehet, sós és édes.
A sós típusú állhat tojásból, csirkemellből vagy sonkából, zöldségkörettel, lehetőleg zsírmentesen készítve.
Az édes típusú kétféle gyümölcsből és tejtermékekből készülhet, lehetőleg itt is az alacsonyabb zsírtartalmúakat válasszuk.

A vacsorára vonatkozó előírás, hogy kenyeret nem tartalmazhat, azonban itt pótolhatjuk szénhidrát igényünket, hiszen a vacsora lehet rizs, tészta, burgonya, natúr aszalt gyümölcs zöldséggel elkészítve, és fogyaszthatunk hozzá tíz deka sovány húst is.
A desszert viszont csak gyümölcs lehet.

A diéta nem terheli meg a szervezetet, és életmódváltással hosszútávon is könnyen betartható. Nem következik be az úgynevezett “jojó-effektus”, ami annyi fogyókúrától elveszi az ember kedvét. Nincs időbeli korláta, ezt a diétát bármilyen hosszan alkalmazhatjuk, hiszen nem vonunk meg a szervezetünktől semmilyen vitamint és tápanyagot.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás