Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Fűszerek és tea, a méregtelenítés eszközei

Fűszerek és tea, a méregtelenítés eszközei

Szinte már a fogyókúrázás alapszabályának számít a méregtelenítés, hiszen a táplálkozás során rengeteg méreganyag kerül a szervezetbe, amit felhalmozódva a szervezet már nem képes megfelelően lebontani. A méregtelenítést számtalan eszközzel végezhetjük. Egy kutatás szerint életünk során kb. 50 kg káros anyag megy át a szervezeten, és ennek fele lerakódik. De nemcsak a fogyókúrák során alkalmazzák, hanem betegségek esetén is, érdemes évente kétszer kitisztítani a szervezetet.
Élelmiszerek közül a káposzta, alma, ananász, brokkoli, aszalt szilva és a kelkáposzta is tisztító hatású, de vannak fűszerek is, amik elősegítik a méregtelenítést, ilyenek a kapor, köménymag, menta, babérlevél, torma, fahéj, szegfűszeg, majoránna, a kurkuma az optimális májműködést segíti elő.
A teák fogyasztása is széles körben elterjedt a méregtelenítés kapcsán, szervezetünket tisztíthatjuk, ha gyakran fogyasztunk bodzavirágból készült teát (ennek nagyfokú izzasztó hatása is van, ezzel is méreganyagok távoznak a szervezetből), csalánlevél teát (aminek elsősorban serkentő hatása van), vagy ihatunk kakukkfű teát is, ami influenzás megbetegedések, nátha, vagy arcüreggyulladás esetén is bevethető.
A méregtelenítést fokozhatjuk azzal is, ha vizelethajtó hatású növényeket fogyasztanunk, hogy a méreganyagok mellett a felesleges víz is távozzon a szervezetből. Választhatunk a zsurló, tövises iglice, nyírfalevél, gyermekláncfű, pitypang, medveszőlőlevél, tarackbúza, borostyánlevél vagy a lestyángyökér közül.
Ezek hatékonyságát tovább lehet növelni, ha szaunába megyünk, vagy izzasztókúrába fogunk. Mozgásterápiával, vagy a tisztító légző gyakorlatok szintén hatásosak lehetnek, illetve ma már alkalmaznak talpmasszázst és akupresszúrát is a méregtelenítés elősegítésére.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás