Glee

Egy 2009-ben indult zenés tini-sorozat. A sorozat fő témája a középiskolás létezés, túlélés, érvényesülés, problémák. A szereplők egy csapatot alkotnak: a Glee-t, az ’Új irány’ nevezetű énekkórust. Ebben a csapatban megtalálhatóak igazi tehetségek és kevésbé tehetséges ám lelkes, valahova tartozni vágyó átlagos fiatalok is. Vegyesebb már nem is lehetne a társaság, hiszen vannak ex-pomponlányok, menő focijátékosok; van köztük duci lány, meleg fiú, ázsiai szerelmes pár, tolószékes fiú, butus szőke és igazi csillag is. Ki önként, ki kényszerből lépett be a csapatba, és ha néha drámai belső harcok közepette is, de mégis igyekeznek egy csapatként túlélni, sőt sikereket elérni. Versenyekre járnak, saját dalokat írnak, és gyakran saját lelki problémájukat is egy-egy dal éneklése közben dolgozzák fel. A műsorban ügyesen keverik a mai, és a régebbi popslágereket musical betétdalokkal. Ám miközben a fiatalok fejlődnek előadásban, és sokat tanulnak az életről, kapcsolatokról is,az iskolában továbbra is nehezen vívják ki maguknak az elismerést, sőt még mindig érik őket megalázó helyzetek.
A csapat mentora, összetartója és vezetője egy fiatalos, jóképű tanár, Mr Shue. Will Shuster fiatalként maga is broadway- sikerekre tört, ám végül a tanári hivatás mellett döntött. A zenétől, versengéstől, előadó művészettől azonban így sem szakadt el, sőt a műsorban ő maga is többször dalra fakad. A férfi közben tönkrement házasságát is próbálja feldolgozni, és persze több női szív is rabul ejti őt.
Végül, ahogy az lenni szokott, van egy rivális, egy ellenség: Sue, a pompon- csapat edzőnője. A cinikus, mindenkit porig alázó, gátlástalan nőszemély, aki próbálja megkeseríteni a tanár és csapata életét. Néha azonban még Sue Sylvester is tud meglepetést okozni, kiderül ugyanis, hogy sincs kőből a szíve.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Castle

Ez egy közepesen jó krimisorozat, amit legfőképpen Castle alakja miatt érdemes nézni, de az is …

Hozzászólás