Kezdőlap / Egészség és fitness / Betegségek / Premenstruációs feszültség, ekcéma, magas vérnyomás

Premenstruációs feszültség, ekcéma, magas vérnyomás

Premenstruációs feszültség
A ligetszépeolaj a menstruáció előtti feszültséggel kínlódó nőnek jelenti a legnagyobb áldást. A menstruációs ciklust szabályzó hormonokat különleges prosztaglandinok irányítják. Ezek termelésében nagyon sokat segít a megfelelő GLA-bevitel. A kísérletek arra utalnak, hogy a ciklus második két hetében szedett napi négy-nyolc, 500 g olajat tartalmazó kapszula drámai enyhülést eredményez olyan tünetek esetében, mint az érzékeny mellek, ingerlékenység, szorongás, püffedt has és hasonlók. A ligetszépeolajat esetleg üt teljes cikluson át is szedni kell, mire teljesen érezteti kedvező hatásait.
Ekcéma
Mind a felnőttek, mind a gyerekek eredményesen használhatják a ligetszépeolajat ekcéma ellen. A kutatók úgy vélik, hogy az ekcéma összefügg annak az enzimnek a hiányával, ami a linolénsav GLA-vá való átalakításához szükséges, ezért a GLA közvetlen bevitele a szervezetbe nagyon hasznos lehet. A felmérések szerint a felnőtteknek naponta, a gyermekeknek pedig minden másnap legalább négy 500 mg-os kapszulát kell bevenni a viszketés enyhítésére, de a teljes javuláshoz valószínűleg nyolc-tizenkét 500 mg-os kapszula szükséges – felnőttek esetében naponta, gyermekek esetében minden negyedik nap.
Koleszterin és magas vérnyomás
E téren a halolajok nagyobb népszerűségnek örvendenek, de bizonyítékok támasztják alá, hogy a ligetszépeolaj rendszeres szedése kordában tartja a koleszterinszintet is. A ligetszépeolajban található GLA-ból termelt prosztaglandinok ezenkívül még segítenek a vérnyomás szabályozásában is, ezért néhányan esetleg úgy találják, mihelyt szedni kezdik, csökken a vérnyomásuk.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Pikkelysömör

Jelentése: páncélképződés; a határok felfegyverzése; „karakterpáncél” félelem a sérüléstől: „a kemény külső lágy belsőt takar” …

Hozzászólás