Kezdőlap / Egészség és fitness / Allergia / Gyermekeink és az allergia

Gyermekeink és az allergia

Túlcivilizált világunkban lépten-nyomon hallhatunk, olvashatunk az allergiás megbetegedések növekvő számáról. Klímaváltozásunk nyomán a „bűnös” növények időről-időre korábban kezdenek el virágozni. Leginkább a fejlett országok lakossága szenved ettől, mely érint felnőttet, gyermeket egyaránt.
A felnőtt ember számára sem egyszerűen elviselhető hetek – rosszabb esetben hónapok – még fokozottabb nehézségekkel állítanak szembe bennünket, amennyiben kisgyermek allergiájáról van szó. Az orrfolyással, tüsszögéssel, könnyezéssel, a szem kipirosodásával járó tünetek fokozottan megnehezítik a nappalokat és éjszakákat. Az udvart, természetet, friss levegőt, játszóteret kedvelő gyermeket nem könnyű a lakásban tartani a kritikus időszakban. Idő kell hozzá, mire a kicsik megértik: amit szüleik várnak tőlük, az csupán az érdekeiket szolgálja.
Aki már próbált beadni gyógyszert egy kisgyermeknek, tudhatja, hogy nem éppen egyszerű naponta két vagy három alkalommal a szükséges orvosságot a szervezetébe juttatni. Amennyiben egy kisebb megbetegedésről van szó, könnyebb a feladat, hiszen a picinek csupán néhány napon keresztül van a gyógyszerre szüksége. A pollenek okozta allergia esetében azonban ez akár hónapokig is eltarthat, ezért szüksége lehet a szülőnek valami biztos megoldásra: a gyermekek – vagy inkább a szülő – számára a különböző ízesítésű szirupok jelentik ezt, így könnyebben csillapíthatjuk a kicsik tüneteit.
Természetesen azért a ma már gyereknek legkevésbé sem nevezhető nemzedék is felnőtt az igazi, hamisítatlan „gyógyszerízű” orvosságokon, és a szüleik sem valószínű, hogy a gyógyszerbevétel elleni harcra emlékeznek leginkább a gyermekkori csínytevések közül; ami azonban igazán lényeges, hogy mindenképpen lépjünk, ha gyermekünkön az allergia jeleit tapasztaljuk, és ne hagyjuk azt elhatalmasodni a kis szervezetben, hiszen a nem megfelelően kezelt allergia egyenes út az asztma kialakulása felé, illetve komoly gyulladásokat és újabb allergiás megbetegedést eredményezhet!

Ezt mindenképpen olvasd el!

Poratka allergia

Mi az a poratka allergia? A poratka allergia egy túlérzékenységi reakció az emberi szervezet részéről, …

Hozzászólás