Kezdőlap / Egészség és fitness / Depresszió / Gyógynövényekkel a depresszió ellen

Gyógynövényekkel a depresszió ellen

A gyógynövényeket már évszázadok óta használják az emberek a depresszió kezelésére. Ismerjük meg a leghatásosabb és leggyakrabban alkalmazottakat ezek közül.
Az orbáncfű az, melyet még az orvosok is előszeretettel alkalmaznak. Hosszú távon fejti ki hatását, jótékonyan hat az alvászavarokra, csökkenti a szorongásos és depresszív tüneteket. Az orbáncfűkészítmények szedése alatt a napra egyébként is érzékeny bőrűeknek javasolt még óvatosabbnak lenni, hiszen a hatóanyag fokozza a bőr érzékenységét. Szedése előtt célszerű orvossal konzultálni, mert más gyógyszerekkel való együttes alkalmazása nem kívánt mellékhatásokhoz vezethet. Terhesség és szoptatás ideje alatt szintén nem javasolt alkalmazni.
A páfrányfenyő ( vagy ismertebb nevén Gingko biloba ) elsősorban a véráramlást segíti elő és a keringési problémákat gyógyítja, ezért idősebb betegek agyi vérellátását segíti elő legcélzottabban. Kedélyjavító hatása is ismert, így járulva hozzá az érzelmi egyensúlyhoz. Hasonlóan az antidepresszáns gyógyszerekhez, ezt is minimum egy hónapig kell szedni, hogy kiderüljön, valóban hatásos – e arra a problémára, amivel szemben állunk.
A mámorbors elnevezésű gyógynövény hatása hasonló az orbáncfűhöz, és vizsgálatok támasztják alá, hogy állítólag hatékonysága vetekszik a receptre kapható depresszió ellenes készítményekkel.
A macskagyökér hangulatjavító, idegrendszeri problémákra hatásos és az alvászavart is jótékonyan befolyásolja.
Közvetett hatással bír a zöld tea fogyasztása a benne levő bioflavonoidoknak köszönhetően. Ezek az anyagok védenek a daganatos megbetegedések, a szívbetegségek és a depresszió ellen is.
Az aromaterápia területén előszeretettel alkalmazzák feszültségoldásra a rozmaringot, a narancsvirágot, a bergamottolajat és a kamillát. A levendulaolajat számos kozmetikumban is megtaláljuk nyugtató hatása miatt.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A depresszió irányítja a testet és a lelket

ÉrzésekA boldogtalanság érzése az első jele annak, hogy ön lehangolt. Szomorúnak, csüggedtnek érzi magát és …

Hozzászólás