Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Kifogások, amelyek nem hagynak fogyni

Kifogások, amelyek nem hagynak fogyni

Lefogyni nem könnyű, de szinte mindenki tudna tenni valamit érte, ha felhagyna a kifogásokkal. Vannak tipikus kifogások, amelyekkel megpróbáljuk elkerülni, hogy kezünkbe vegyük az irányítást a súlyunk felett.
“Az én koromban nincs értelme a fogyással foglalkozni.” Az igazság az, hogy már a testúly10%-ának leadása az egészséget szolgálja, és évekkel hosszabbíthatja meg az életünket. Ez kortól függetlenül érvényes mindenkire. Sok egészségi problémának elejét lehetne venni rendszeres mozgással és egészséges étkezéssel.
“Amilyen elfoglalt vagyok, semmi időm és energiám edzésre.” Lehet, hogy nagyon fáradtak és kimerültek vagyunk, de akár csak napi pár perc testmozgás már segíthet, hogy kicsit több energiánk legyen. Ez nem vesz el időt a kötelességeinktől, sőt azokat jobban is tudjuk teljesíteni.
“Ha Isten azt akarta volna, hogy vékony legyek, akkor olyannak teremtett volna.” Ez kitűnő irracionális kifogás. Még ha egy kis babahájjal születtünk is, ami sosem ment le teljesen, a képesség a miénk, amivel az életünket és az egészségünket befolyásolni tudjuk. Isten nem teremtett egészségtelen nassolni valókat, és az, hogy miből mennyit eszünk, rajtunk múlik.
“Az egészséges étkezés túl sokba kerül.” Igaz, hogy a zöldségek, gyümölcsök nem a legolcsóbbak, másrészt viszont ha már megbetegedtünk, meggyógyulni sokkal többe kerül. Ha netán iszunk alkoholt, dohányzunk vagy félkész ételeket veszünk, akkor nem lehet kérdéses, hogy ezek helyett bizony meg tudnánk engedni magunknak valami egészségesebbet.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás