Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Gyomorgyűrű, avagy a végső megoldás…

Gyomorgyűrű, avagy a végső megoldás…

Magyarország lakosságának 2/3-a túlsúlyos, ennek fele pedig kóros elhízásban szenved (40 kg/m2, testtömeg-index felett). Ez már súlyos egészségromláshoz is vezethet. A kóros elhízottak halálozási aránya 12-szerese az azonos korú, normál súlyú emberekhez képest. Főként szív és keringési betegségek, cukorbetegség, légzésszervi betegségek, mozgásszervi betegségek, epebántalmak, daganatos betegségek de súlyos pszichés zavarok is jelentkezhetnek.
Hazánkban közel 10 éve lehetőség van (speciális centrumokban)sebészeti beavatkozással, gyomorgyűrű felhelyezéssel a testsúly radikális és tartós csökkentésére. A módszer igen hatékony a fogyás elősegítésében, de természetesen nem csodaszer. A centrumokban dolgozó orvoscsapatok nem csak a sebészeti beavatkozást végzik el, hanem a személy további életét is figyelemmel kísérik, illetve szükséges tanácsokkal, segítséggel látják el. A műtéten átesett embernek együttműködésre, akaratára és elszántságára is nagy szükség van, hogy a kívánt eredmény elérhető legyen. A módszer nagy előnye, hogy nem avatkozik be az emésztőrendszer anatómiai és funkcionális egységébe, hogy reverzibilis, vagyis a gyűrű szükség esetén bármikor eltávolítható és így az eredeti állapot helyreállítható. Több éves tapasztalat és közel 3000 műtét után kijelenthető, hogy a módszert választóknál a súly csökkenésével lényegesen javul vagy megszűnik a magas vérnyomás, javul a cukorbetegség, csökkenthetővé válik az ezek miatt szedett gyógyszerek adagja, továbbá mérséklődnek a légúti és mozgásszervi panaszok, enyhül az alvászavar és a depresszió, visszatér az életkedv és lényegesen javul az életminőség, annak minden vonatkozásában.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

2 hozzászólás

  1. Saját tapasztalatból írtam a cikket! 2006 nyarán volt a műtét, megszabadultam 40 kilótól. Remélem, hogy nyertem vele pár szép évet!

  2. Tényleg ingyenesen is elvégezhető a gyomorgyűrű műtét?

Hozzászólás