Kezdőlap / Divat-szépség / Hajfestés

Hajfestés

A hennát a testfestésen kívül a haj színezésére illetve ápolására is használják, abban az esetben ha valaki allergiás a vegyi festékekre vagy szimplán nem szeretné további vegyszerekkel bombázni a testét. Mindemellett kifejezetten jótékony hatást gyakorol a hajra (de csak ha tiszta hennát használunk). Több hajproblémára is megoldást jelent: megszünteti a korpásodást, elfedi az őszhajszálakat, a töredezett hajnak is jót tesz, javítja a haj tartását, fényt ad, kifejezetten ápolt hajat eredményez. A szín eredménye az alaphajszíntől is függ, de általában barnás, vöröses színt érhetünk el vele. Henna festésnél a végleges színárnyalat körülbelül 24 óra elteltével fog látszani. Hennával és egyéb gyógynövények segítségével a barna, a vörös és a fekete árnyalatait érhetjük el, további színekért már vegyi anyagokkal keverik a hennát ami kifejezetten ártalmas a hajnak.
A festés módja:
A hennát forró vízben vagy teában sűrű, folyós péppé keverjük ki. Világosításhoz használjunk kamillateát; sötétítéshez kávét, fekete teát; vöröses színárnyalathoz pedig hibiszkuszt.
Mosott hajra kenjük föl a meleg pépet, tincsenként elválasztva.
Kössük be a fejünket műanyag kendővel/ fóliával, zuhanysapkával, majd csavarjunk rá frottír törülközőt és tartsuk egyenletes melegen. Minél tovább hagyjuk rajta annál intenzívebb eredményt kapunk, ez akár több óra is lehet azonban ez nem ártalmas, a henna pakolásként is használható.
Mivel a hennafesték természetes színezőanyagokból tevődik össze, hajmosáskor ennek egy része kimosódik, ezért a festések közötti időszakban érdemes színfelújító henna tartalmú ápoló sampont és balzsamot használni.
Hennafestés után, ha esetleg vegyi festéket szeretnénk használni, érdemes legalább 2-3 hónapot várni.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A zsírszövet eltávolítása

Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható …

Hozzászólás