Kezdőlap / Divat-szépség / Hőálló kozmetikumok

Hőálló kozmetikumok

Nyáron bőrünk igényei és a környezeti hatások is nagymértékben megváltoznak, így fontos, hogy olyan termékeket használjunk, amelyek ehhez igazodnak. Ebben az időszakban természetesen a fényvédelem a legfontosabb – ezt semmiképpen se hanyagoljuk el! Legyen fényvédő az arckrémünkben, ajakápolónkban, alapozónkban is, sőt, ha hajunkat festjük vagy melírozzuk, arra is használjunk fényvédőt, mert a nap könnyedén kiszívhatja a színét. Ha az arckrémünkben nincsen fényvédő, külön is kaphatunk olyan terméket, amely erre szolgál, ezt az arckrém után kell felkennünk.
Nyáron az egyik legjobb “barátunk” lehet az arc- vagy testpermet, ezeket több márka is forgalmazza, és akár utazó méretben is megvásárolhatók. Segítenek felfrissíteni, hidratálni arcunkat vagy testünket például a strandon, napozás közben, vagy a fülledt buszon, esetleg az irodában is, ha úgy érezzük, hogy a napsütés vagy a légkondicionáló kiszárítja bőrünket.
Sminkelés tekintetében a minimalizmus jelszavát tűzzük zászlónkra – nem érdemes több réteg sminket magunkra pakolni, mert úgyis csak leizzadjuk a nagy melegben. Folyékony alapozó helyett érdemes púderalapozót vagy színezett hidratálókrémet használnunk, amelyek kevésbé fednek ugyan, de nem nehezítik el bőrünket – legtöbbünk bőre pedig amúgy sem igényel olyan fedést nyáron, mint télen.
Szemceruzából, szempillaspirálból érdemes vízállót vennünk, amely ellenáll az izzadásnak, nem kenődik el. Szemhéjfestékünk alá mindenképpen kenjünk szemfestékalapot, ez segít abban, hogy tovább tartson a festék.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A zsírszövet eltávolítása

Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható …

Hozzászólás