Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Karcsúság rooibostea segítségével

Karcsúság rooibostea segítségével

Táplálkozástudományi szempontból az ideális súly csak hosszú távú étrendmódosítással érhető el.
Létezik azonban egy Dél-Afrikából származó teaféle, mely segítségünkre lehet a fogyókúrában. A vörös teaként is emlegetett rooibos tea vitaminokban, ásványi anyagokban igen gazdag, de cserzőanyag tartalma alacsony. Antioxidáns tulajdonságánál fogva lassítja a szervezet öregedési folyamatait, de ezen felül számtalan egészségjavító hatását felfedezték.
A legradikálisabb méregtelenítő kúra a nulldiéta, amikor a kalóriabevitelt nullára csökkentjük. Csak víz, gyümölcslé vagy üres tea a megengedett. Súlycsökkentésre ez a diéta nem alkalmas, mivel befejezése után általában visszatérnek a korábbi étkezési szokások és ezzel együtt a leadott kilók is. Ez az úgynevezett jojóhatás. Továbbá az anyagcsere rendszer a drasztikus táplálékelvonás miatt sokkal takarékosabban bánik a tartalékokkal. Csökkenti az alapanyagcserét, és zsírok formájában készleteket halmoz fel. Ez nem kedvező a fogyás szempontjából, viszont nagyon is bölcs biológiailag.
Miután eldöntöttük, hogy meg akarunk szabadulni néhány makacs kilótól, első lépésként célszerű néhány szigorú diétás napot beiktatni az életünkbe, ilyen lehet például egy rövid léböjtkúra. Ennek célja egyrészt a méregtelenítés, másrészt pozitív lelki élményt is nyújt.
Léböjtkúra idején – az ásványvíz és a cukormentes gyümölcslevek mellett – a rooibostea egyike a legkiválóbbaknak. Minden fontos tápanyagot tartalmaz, de nincs benne koffein, így nem irritálja a gyomorfalat. A hirtelen táplálékmegvonás miatt sokak gyomra lázadozni kezd. A savlekötő és nyugtató hatású rooibosteával enyhíthető a gyomorégés. A magas C-vitamin és ásványi anyag tartalmú tea karbantartja a szervezetet. Gyümölcsös, édeskés íze kielégíti a fogyókúrázók által jól ismert édesség iránti vágyat anélkül, hogy cukor kerülne a szervezetbe. E tulajdonságán kívül zsírégető hatásában rejlik leginkább, hogy valóban nagy segítséget jelenthet minden fogyókúrázónak az ideális testsúly elérésében.
Ha befejeztük a léböjtkúrát, és egy ésszerű, normál diétával folytatjuk a fogyókúránkat, a rooibostea továbbra is szerves része legyen a programunknak.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás