Kezdőlap / Divat-szépség / Kell e a fülkorrekció?

Kell e a fülkorrekció?

A túlságosan nagy fülekkel kapcsolatban mindenekelőtt a következőket kell mondani, lehetséges, hogy valóban szükséges a fül megkisebbítése, de gyakran elegendő az is, ha csak az elálló fülhöz hasonlóan kezeljük, tehát a porc megváltoztatásával javítunk a helyzeten. Gyakran ugyanis a fül nem is olyan nagy, mint amekkorának látszik, csak azért tesz ránk ilyen hatást, mert túlságosan eláll. Ha helyzetét a már ismertetett módon megváltoztatjuk, akkor nem is tűnik majd túlságosan nagynak.
Így azután a fülkagylók megkisebbítése nagyon ritkán végzett műtétnek számít. Különböző módszerekkel lehet kisebbé tenni egy fület, attól függően, hogy melyik részét találjuk túl nagynak. Tulajdonképpen a műtét során a fülkagylóból aránylag kis részeket kimetszünk, például ék vagy sarló alakban.
A macskafül (néhol csigafülnek is mondják) elsősorban akkor hat kedvezőtlenül, ha a fülkagyló felső része olyan nagyon megtörik és előrehajlik, hogy egészen közel kerül a hallójárathoz, sőt ha kifejezett az elváltozás, akkor esetleg el is takarja. Messze vezetne valamennyi műtéti módszer felsorolása, mert a műtétnél alkalmazott megoldások teljesen az adott esettől függnek. Elvileg a szabaddá tett porcot bemetszésekkel olyan alakúvá lehet tenni, hogy az előretört részt ki lehessen egyenesíteni. Szükség lehet arra is, hogy a fülporcot transzplantátum segítségével megerősítsük. Ilyen esetekben a másik fülből vagy valamilyen választófalból származó szövetdarabkát ültetünk a fülkagylóba. A kórházi tartózkodással kapcsolatban elmondottak ezekre a betegekre is vonatkoznak.
A szatírfül természetesen a görög mitológiából ismert szatíroktól kapta a nevét. Démoni természetű mesebeli lények voltak a szatírok, és lófülekkel vagy különösen feltűnő, kihegyezett fülekkel ábrázolták őket. Az emberi szatírfüleknek ilyen túlzott méretei szerencsére soha nincsenek. Ennek ellenére olyan kifejezett lehet a szatírcsúcs, hogy jogosan tekinthető komoly szépséghibának.
A sebészi korrekció során egy keskeny bőrcsíkot távolítunk el a fülkagyló felső széléről. Ezután vékonyítjuk a porcot és a fülkagyló szélét előrehajlítjuk. Gyakori, hogy egyetlen varratra sincs szükség és a ragtapasz is elegendő a seb bekötésére. Ilyen esetben a beavatkozás járóbeteg-rendelésen is elvégezhető.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A zsírszövet eltávolítása

Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható …

Leave a Reply