Kezdőlap / Egészség és fitness / Férfi problémák / Későn keletkező magömlés

Későn keletkező magömlés

A korai magömléssel ellentétben léteznek más férfiak, akiknek a nehezen előtörő magömlés a fogyatékosságuk. Asszonyaik is nyugtalanok, azon törik a fejüket, hogy vajon eljutnak-e vagy sem az orgazmusig. Ellentétben azzal, amit egyesek állítanak, ez a helyzet sem irigylésre méltóbb, mint az előző, legalábbis ha ismétlődik, mert a meghosszabbodott közösülés itt nem az előre kiszámított orgazmust célozza. Mindazonáltal a retrográd magömlés mégis más, mert nem sűrűn viszi el a párokat orvoshoz. Az orvoskongresszusok és a szakcikkek is ritkán foglalkoznak ezzel a témával. Öreg hiba.
Gyakran érett férfiakról van szó. akiknek azelőtt normális magömlése volt. Egy vizsgálat, melyet érdemes elvégeztetni: a tesztoszteronszint meghatározása, mivel esetenként kimutatják a férfihormon elégtelenséget, és ezt könnyű orvosolni. Másrészt a gerincvelő mindenfajta sérülése és a kismedencére irányuló sebészeti beavatkozások következményei mind hajlamosak arra, hogy késleltessék a magömlést, ahogyan ezt a későbbiekben látni fogjuk.
Tudnak-e valamit tenni a nők ez ellen?
Feszültnek érzik partnerüket, azonban hozzájárulhatnak megnyugvásához, bebizonyítva, hogy semmi sincs veszve a késői magömlés miatt. Azt is megértethetik vele, hogy nem feltétlenül szükséges minden orgazmust magömlésnek kísérnie. Azonban az a nehézség, melyet a nők e fárasztó mozdulatok közepette éreznek, nem mindig engedi láttatni ezt a segíteni akarást.
Lelki eredetű magömléshiány
Egyes férfiak, rendszerint nagyon fiatalok, arról panaszkodnak, hogy közösüléseik során soha nincs magömlésük. Ebben az az érdekes, hogy általában nem a szexuális kielégületlenség hozza őket a rendelőbe, pedig orgazmust sem éreznek. Csak akkor jönnek, ha gyermeket akarnak és az nyilvánvalóan nem tud megfoganni.
Az orvosok ilyenkor különféle súlyossági fokú közösülés közbeni magömléshiányról beszélnek. Vannak férfiak, akiknek közösülés közben nincs magömlésük, éjszaka viszont spontán ürül a sperma, és maszturbációnál is jelentkezik. Másoknál csak éjszakai akaratlan spermakibocsátás van. Végül egy ellentmondásos eset. mely sokkal kevésbé zavaró. de létezik, egyes férfiak maszturbációja során nem nyerhető sperma (például spermogramhoz vagy mesterséges megtermékenyítéshez), de semmilyen nehézségük nincs a normális szexuális aktus folyamán.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A férfiak kopaszodása

A férfiak zöme tapasztalja fájóan, hogy először a homlokuk magassága nő meg. Többen kétségbeesetten fedezik …

Hozzászólás