Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Kétnapos méregtelenítés almával

Kétnapos méregtelenítés almával

A kétnapos méregtelenítés akkor ideális, ha tisztítókúrát szeretnénk végezni, azonban nem tudunk sok időt rászánni. Elvégezhetjük egy hétvége alatt.
Két napon keresztül csak almát eszünk a kúra során. Fogyasszunk almát az étkezések idejében, és étkezések között is, ha megéhezünk, amennyit csak akarunk. Kitarthatunk csak egy fajta mellett, de variálhatjuk is a különböző fajta almákat, ahogy jólesik. A bio alma lenne a legjobb abból a szempontból, hogy elkerülhetjük a permetezőszereket vele, de akármilyen gyümölcsöt is választunk, alaposan mossuk meg.
Ehetjük egészben, felszeletelhejük, megreszelhetjük, vagy akár ki is préselhetjük a levét. A legjobb volna ugyan, ha az alma minden részét megennénk, a héjával és a magokkal együtt. Együk lassan és rágjuk meg alaposan. Próbáljuk ki fűszerekkel: fahéjjal, gyömbérrel, kardamommal. A fahéj segíti a cukoranyagcserét, ami a cukrot energiává alakítja.
A méregtelenítés ideje alatt csak tiszta vizet, gyógynövény- vagy gyümölcsteát igyunk. Ha a hétvégére időzítjük, több időnk lesz pihenni. Sétáljunk, végezzük légzőgyakorlatokat közben.
Mielőtt belekezdünk, készüljünk fel méregtelenítésre: 5 napig fogyasszunk kevesebb kávét, teát, alkoholt, szénsavas italt, csökkentsük a szénhidrát-bevitelt is. Együnk valamivel kevesebbet, mint szoktunk, és vacsorára fogyasszunk salátát.
A két almanap után fokozatosan szoktassuk hozzá magunkat a többi ételhez: a következő napon együnk vegyes gyümölcssalátát és zöldségelevest vagy párolt zöldségeket.
A méregtelenítés során felléphet fejfájás, fáradtságérzet, székrekedés, de lehetnek más egyéni reakciók is. Segít, ha sok vizet iszunk és veszünk egy relaxáló fürdőt.
Az alma gazdag E-vitaminban, biotinbn és folsavban, ami fontos szerepet játszik az energiatermelésben, az érzelmi egyensúly fenntartásában és az emésztőrendszer egészséges működésében. Tartalmaz még antioxidáns A- és C-vitamint, káliumot, magnéziumot, kalciumot, valamint nagy mennyiségben rostot is.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás