Kezdőlap / Divat-szépség / Tetoválás eltávolítása

Tetoválás eltávolítása

Tetoválás: mulandó őrültség maradandó nyoma, önmegvalósítás, vagy csak éppen a maradandó érzések megörökítése.
A tetoválás mindig fontos szerepet töltött be a szertartásokban és a hagyományokban, például a csukló és az ujjak körüli tetoválás a hit szerint megvéd a betegségektől. Manapság a tetoválás egyre elfogadottabb, és népszerűbb, mint régen. Minden társadalmi osztály tagja keresi a legjobb tetováló művészeket, hogy az eljárás fájdalom mentesebb és gyorsabb legyen.
A tetoválás egyik veszélye, hogy senki sem ellenőrzi, hogy a festékanyag milyen összetevőkből áll. Fennállhat a fertőzés veszélye is, hiszen előfordulhat, hogy a tetováló tűt nem a megfelelően fertőtlenítik, vagy egyáltalán nem is fertőtlenítik.

Gyakori, hogy a fiatalon, netán meggondolatlanul „bevállalt” ábra, figura kimegy a divatból, vagy megunja a viselője. Sokszor az illető megváltozott életstílusa, pozíciója miatt nem engedheti már meg magának a tetovált bőr viselését. Ilyen esetekben el kell távolítani a tetoválást.
A tetoválások eltávolítása nem egyszerű feladat, minden esetben lézeres technikát és gyakorlott szakembert igényel.
Eleinte csak plasztikai sebészeti beavatkozással lehetett eltávolítani a tetoválást, mely során az orvosok sokszor maradandó hegeket hagytak.
A Q-5 YAG LÉZER készülék alkalmas a tetoválások heg nélküli eltávolítására. A lézer igen nagy energiát képes kibocsátani, ezzel elnyelődik a festékszemcsékben és apró darabokra „robbantja”. Ezeket a kisebb méretű festékszemcséket már be tudják kebelezni a falósejtek, melyek segítségével a festék lassan kiürül a szervezetből.
A Q-5 YAG lézer több frekvencián dolgozik párhuzamosan, emiatt a színes tetoválások halványítására is alkalmas.

A lézerkezeléseket 3-4 hetente kell ismételni, amikor az előző alkalom miatt fellépő bőrreakció, hámlás már befejeződött.

A tetoválás végleges eltüntetéséhez 4-8 kezelés indokolt, melyek száma függ:
– a használt tetováló festék anyagától,
– mennyiségétől, és
– az egymásra helyezett festékrétegek számától.
A tetoválás eltávolítása alkalmanként 10-30 percet vesz igénybe, melyért fizetni kell.
A lézeres kezelés terheseknél és szoptató anyáknál nem alkalmazható!

Az általánosan elfogadott üzleti megjelenésben a tetoválás egyelőre még nem fér bele. Magyarországon a banki szférában, a recepciós, értékesítő pozíciókra jelentkezőknek különösen ajánlott ruha alá rejteni tetoválásukat, ha állásinterjún kell megjelenniük.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A zsírszövet eltávolítása

Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható …

Kezdőlap / Divat-szépség / Tetoválás eltávolítása

Tetoválás eltávolítása

Sokan csináltatnak fiatalon, meggondolatlanul tetoválásokat, sminktetoválásokat, ezek sajnos néhányaknál az idő elteltével nemkívánatossá, kellemetlenné válhatnak. Néhányan csak divatként tekintenek néhány formára, és ahelyett, hogy egyedi tetoválást „varratnának” magukra, valamilyen teljesen átlagos, akkor épp divatba jövő mintát kérnek a tetoválótól. Ebből persze egy idő után túl sok lesz, majd kimegy a divatból. Az is előfordulhat, hogy az ábra nem úgy sikerül mint ahogy kellett volna. Sokszor pedig a munkahelyi pozíció követeli meg a tetoválások eltávolítását. Szerencsére a nem kívánt ábrák eltávolítására ma már van lehetőség. Az eltávolítás persze nem egy egyszerű folyamat, szakembert, lézeres technikát és persze nagy anyagi összeget igényel. Sokáig plasztikai úton próbáltak ezektől megszabadulni, ez viszont nem nyújt teljes megoldást, gyakran hegek maradtak hátra. A festékszemcséket lehetetlen természetes úton eltávolítani. A lézeres beavatkozással úgymond szétrobbantják a festékszemcséket, így ezeket a szervezet már képes eltávolítani. Egy-egy tetoválás eltávolítása hetekig is eltarthat. A kezelések száma függ attól is, hogy mekkora, milyen színű a tetoválás, és persze a festék milyensége is számít. Az ilyen kezelést addig folytatják, amíg a tetoválás teljesen el nem tűnik. Ezzel az eljárással a hegképződés is elkerülhető. Persze a legegyszerűbb módszer, ha nem tetováltatunk, ha pedig mégis akkor körültekintően tesszük azt. A legfontosabb egy kiváló szakember megtalálása, a sterilitás, és nem utolsó sorban a kiválasztott ábra. Fontos, hogy valamilyen hozzánk közel álló motívum legyen, így életünk végéig büszkén viselhetjük azt.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A zsírszövet eltávolítása

Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható …

Hozzászólás