Kezdőlap / Étel és ital / Koktélok készítése

Koktélok készítése

Szereted a koktélokat, de nem tudsz olyan helyet ahol kapni ? Vagy esetleg túl drága ? Néhány ötlet és tipp, hogy otthon is eltudd készíteni ezeket a finom különlegességeket! Először is nézzünk egy alkoholmentes igen finom koktélt, melyet viszonylag könnyen elkészíthetünk otthon is. Minden koktél elkészítéshez szükségünk van először is a nélkülözhetetlen keverőpohárra. Ebbe rakjuk az alapanyagokat és ebben rázzuk őket össze. Ilyet sajnos nem találunk minden boltban, de egy nagyobb áruházban biztosan betudjuk szerezni.
Fruit Punch: Töltsünk jeget, ananászlevet, narancslevet, áfonyalevet és szódavizet a keverő pohárba, az áfonya és narancslé duplája legyen a szódának és az ananászlének. Alaposan keverjük össze, majd egy 2dl-es pohárba szűrjük le. Díszíthetjük narancsszelettel.
Egy egzotikus koktél elkészítését is nézzük meg, mely ugyanolyan könnyen elkészíthető, mint az előző. Ez a koktél már tartalmaz alkoholt is, ezért elkészítése valamivel drágább.

El Dorado: Töltsünk jeget, 5cl tequilát, 3cl citromlét és egy teáskanál mézet a keverő pohárba. Erőteljesen rázzuk össze, majd az előre előkészített 2dl-es poharat félig töltsük fel jégkockákkal és szűrjük bele a keverő pohár tartalmát. Díszíthetjük narancskarikával.
Végül pedig egy Long Drink koktél receptjét is megtanulhatjuk, mely azonban azért összetevőit figyelembe véve, nem egy mindennapi fogyasztásra szánt, inkább különleges alkalmakkor fogyasztandó koktél.
Acapulco: Töltsünk jeget, 5cl tequilát, 5cl fehér rumot, 3cl kókuszlikőrt, 1dl ananászlevet és 5cl grapefruitlét a keverő pohárba. Rázzuk össze, majd egy fél literes pohárba rakjunk tört jeget és szűrjük bele ebbe a keverő pohár tartalmát. Díszíthetjük ananászszelettel vagy koktélcseresznyével, szívószállal érdemes fogyasztani.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ananász

A Közép- és Dél-Amerikában őshonos évelő növény a broméliafélék, ananászfélék családjába tartozik. Levelei lándzsa alakúak, …

Hozzászólás