Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Hogyan égessünk el vagy spóroljunk meg 150 kalóriát?

Hogyan égessünk el vagy spóroljunk meg 150 kalóriát?

Rengeteg féle módja van annak, hogy némi kalóriát elégessünk akkor is, ha nincs pénzük vagy időnk edzőterembe vagy tornára járni. 150 kalóriától megszabadulni elég, ha csak folyamatosan mozgunk fél óráig. A leghatásosabb fogyási módszerek teljes életmódváltást követelhetnek. Ha néhány tevékenységet beiktatunk a mindennapjainkba, akkor viszont már megtettük az első lépéseket afelé, hogy egészségesen fogyjunk. Mozoghatunk tornázás nélkül is, bár ez a gyakorlott háziasszonynak nem újdonság.
Amikor kitakarítjuk a lakást, úgy is vehetjük, hogy éppen edzünk. Fogyhatunk, amikor például 45 percig főzünk, fél óráig ablakot pucolunk, port törlünk vagy fürdőszobát takarítunk, 35 percig porszívózunk vagy 38 percig felmosunk.
A kerti munkák szintén jó testmozgást jelentenek. 150 kalória elégetéséhez elég, ha fél óráig füvet nyírunk vagy levelet söprünk, 40 percig gyomlálunk, vagy 15 percig havat lapátolunk.
Nem csak a munka, de a szórakozás is lehet kalóriaégető, így amellett, hogy jól érezzük magunkat, még fogyunk is. Táncolhatunk fél óráig, frizbizhetünk húsz percig, vásárolhatunk negyven percig, vagy motorozhatunk 17 percig például.
Ha kiiktatunk magas energiatartalmú ételeket, azzal viszont évente sok ezer kalóriát spórolunk meg.
A szénsavas üdítőket ásványvízre cserélve, vagy nehéz önteteket mellőzve megtakarítunk 150 kalóriát. A szokásos margarin helyett zsírszegény margarint használva kiskanalanként 95 kalóriával fogyasztunk kevesebbet. Ha a salátára ecetes öntetet tesszünk például majonéz helyett, az is 100-300 kalóriával kevesebb.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás