Kezdőlap / Egészség és fitness / Fitnesz / Mellfeszesítő gyakorlatok

Mellfeszesítő gyakorlatok

A fenék, a has, a lábak formálására általában nagy gondot fordítunk, pedig a mell feszességének megőrzése is épp olyan fontos lehet. Ha csak naponta pár percet fordítasz a következő gyakorlatokra, máris sokat teszel az ellen, hogy a gravitáció törvénye csúnyán elbánjon veled.
Mint minden más testedzésnél, itt is fontos szerepe van a bemelegítésnek. Végezz váll- és karkörzéseket, karlendítéseket és törzsfordításokat. Ugyancsak lényeges, hogy sportmelltartót viselj a megfelelő tartás érdekében. A sorozatok között tarts fél perces szüneteket, kis súlyokkal, és nagy ismétlésszámmal dolgozz.
Préselés: végezheted a földön vagy széken ülve is, miközben ügyelsz arra, hogy hátad egyenesen tartsd. Tedd össze a tenyereid mellmagasságban, és erősen nyomd őket egymáshoz. Tartsd ezt a helyzetet húsz másodpercig. Fél perc pihenő után ismételd, egymás után legalább tízszer. Ezt a gyakorlatot nap közben bármikor elvégezheted, amikor egy kis időd akad.
Kinyomás: kartávolságban állj szembe a fallal, és támaszd meg a tenyered vállszélességben. Felsőtested először engedd egészen a falig, majd nyomd ki magad. Csinálj ebből a gyakorlatból tízet, majd pihenés után ismételd meg.
Ollózás: karoddal mellső középtartásban ollózz, előbb ötször tenyérrel felfelé, majd ötször tenyérrel lefelé. Tízszer ismételd!
Nyújtózás: nyújtózkodj naponta többször a mennyezet felé állva és fekve is. Reggel indíthatod ezzel a napod. Nem is gondolnád, de ez egyszerű mozdulat nem csak a mellkasodra lesz jó hatással, de a felső karizmokat is erősíti.
Könnyített fekvőtámasz: sajnos a mell feszesítéséhez elengedhetetlen a fekvőtámaszok végzése. Hogy ne legyen annyira megerőltető, ereszkedj térdelőtámaszba, és így közelíts mellkasoddal a talaj felé, miközben hajlítod a könyöködet. Lassan térj vissza a kiinduló helyzetbe, és addig ismételd, amíg bírod erővel.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Bringázás a feszes izmokért

Biciklizés közben testünk akkor működik a legjobb hatásfokkal, ha az erőkifejtés és az annak során …

Leave a Reply