Kezdőlap / Migrén / Migrénes fejfájás? Van megoldás!

Migrénes fejfájás? Van megoldás!

Lüktet? Majd szétrobban, annyira fáj? Migrén, fejfájás-bizonyára a többség már találkozott vele élete során akár több alkalommal is.
Az európai lakosság 70%-a mondható manapság fejfájósnak és amint az a kutatásokból is kiderül, inkább jellemző a fiatalok körében és nagyobb arányban érinti a hölgyeket ez a fajta pulzáló fájdalommal járó akut vagy krónikus betegség.
Azonban sajnálatos módon a kiskorúak sem kivételek ez alól, hiszen amíg egy népességen belül a megoszlás a nőknél 70%, a férfiaknál 20%, addig a gyermekek esetében ez 10%-ot jelent. A kisebbek is szenvednek tehát tüneteitől havonta akár 2-3 vagy 4 alkalommal is, szinte rohamszerűen.Habár a migrén tünetei már az antik Görögországban is ismeretesek voltak, valódi okai mai napig tisztázatlanok, éppen ezért általános érvényű vagy hatású gyógymód sem ismeretes a kivédésére és kezelésére.
Amint az az eddigi kutatásokból előtűnt, periódikusan fellépő fájdalomról van szó, melynek számos kiváltóoka is lehet, úgy mint helytelen táplálkozás, kevés vagy éppen a túl sok alvás, genetikai öröklődés, hormonzavar, étkezések kihagyása, bizonyos gyógyszerek, például fogamzásgátlók alkalmazása, stresszes életmód, hogy csak a legismertebbeket említsük.
Meglepő módon elsősorban a 25-50 év közötti korosztályra veszélyes a fejfájás, és annak legkínzóbb fajtája, a migrén, ami semmihez sem hasonlítható, lüktető fájdalommal jár. Ennek hátterében valószínüleg a stresszesebb, rohangálósabb valamint a korosztályra jellemzőbb fizikai és idegi megterhelés állhat.
Az erős, egyoldalú fejfájás mellett számos kísérőtünetről is beszélnünk kell, melyek legalább olyan kellemetlenek ha nem kellemetlenebbek, mint maga a migrén. Ezek sorban az émelygés, a hányás, látászavarok, valamint a fény és zaj iránti túlérzékenység.
Mivel a népesség nagy részét érintik ezek az elviselhetetlen tünetek, a kutatások a migrénnel kapcsolatban folyamatosan zajlanak. Konkrét gyógymód híján azonban csak is a kombinált kezelési technika jelenthet megoldást a kínzó fájdalmak és kellemetlen kísérőtünetei ellen. Szakemberek a gyógyszeres kezelés mellett a helyes táplálkozást, a stresszmentes életvitelt, a rendszeres fizikai aktivitást és a B vitaminok szedését jelölik meg mint hatékony gyógymódot.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan lehet a migrénes fejfájást kezelni?

Lehetőség van gyógyszer nélküli terápiákra is. Illetve a jól ismert gyógyszeres kezelésekre. A gyógyszer mentes …

1 hozzászólás

  1. sziasztok! megkérdezhetem, miért csak 70ftot kaptam a bónusz cikk után? mi volt a baj? vagy min változtassak pontosabban, hogy jobb cikkeket írjak? köszi (-:

Leave a Reply