Kezdőlap / Divat-szépség / Milyen bőrtípusok vannak?

Milyen bőrtípusok vannak?

Milyen bőrtípusok vannak?
Normál bőrtípus: Tiszta, hamvas, rugalmas, egyenletesen színezett. A bőr simulékony, nem túl érzékeny. Természetes zsírbevonata egyenletes elosztású, vérkeringése kiváló. Ezen a bőrön nincsenek mitesszerek, hajszálerek, szeplők. Ráncok sem képződnek korán rajta. Ilyen tökéletes bőrrel kevés ember dicsekedhet, talán csak a csecsemők és a kisgyermekek. Tisztítása: arctej, gyenge tonik.
Reggel, este: hidratáló krém.
Pakolás: élesztő, tojássárgája, banán.
Zsírhiányos, száraz bőrtípus: Fényes, feszül, húzódik, mert a faggyúmirigyek a normálisnál kevesebb faggyút termelnek. Mattnak, száraznak hat. Vékony felhámú, áttetszenek rajta az erek. A bőr víztartalma kevés, ezért korai ráncképződésre hajlamos. Szerencsére teljes arcfelületen ritkán fordul elő. A középkorúak szeme körül látható a zsírhiány.
Tisztítása: tisztító tej, krém, utána öblítés langyos vízzel.
Tilos a szappan és az alkoholtartalmú kozmetikai készítmény!
Reggel: víztartalmú krém.
Este: a reggeli krém, kiegészítve szemránckrémmel.
Pakolás: élesztő, tejföl, tojássárgája, uborka.
Zsíros bőrtípus: Másképpen szeborreás, vagyis faggyúmirigy-túltengéses bőrnek is hívják. Nagy pórusú, bő faggyúváladékkal és eldugult mitesszerekkel teli bőr. A vérellátása nem jó, a nedvességtartalma kevés. A felszínén korpás hámlás látható, vagy érdes tapintású. Mivel nagyobb a bőr vízleadó képessége, a felszíni réteg vízhiányossá válhat. Ezért a bőr viszket, de nem szabad a száraz bőrrel összetéveszteni és zsíros krémmel kezelni.
Mélyebb rétegei rugalmasak, nem érzékenyek, és késői ráncképződésre hajlamos.
Tisztítása: tisztító arcvíz, arctonik, babaszappan.
Reggel: öblítés után mattosító vitaminos krém.
Este: zsírmentes gyógynövényes krém, pórusösszehúzó készítmények.
Pakolás: élesztő, túró, tojássárgája, uborka, banán.
Kombinált bőrtípus: A legtöbb férfi és nő bőre ide tartozik. Gyakori, hogy az arcon többféle típusú bőrfelület található. Ez a változatosság egész testünkre jellemző! A legnagyobb problémát az jelenti, hogy átfedésekkel, szinte egymásra épülve jelennek meg az egyes bőrtípusok. Így nehéz ápolni, kezelni. Leggyakoribb, hogy az orr, az áll zsíros, nagy pórusú, a szemkörnyék pedig száraz. Aszerint ápoljuk, hogy melyik bőrtípus az uralkodó, vagy hol milyen típusú található. Tisztítása: babaszappan, semlegesítő tisztító krém, arctej. Reggel: hidratáló, félzsíros krém.
Este: a zsíros részre összehúzó készítmények, az arcra, szem
környékre, nyakra tápláló krém.
Pakolás: túró, élesztő, tojássárgája, banán, uborka.
Poppea pakolás: Két kávéskanál búza- vagy rozslisztet meleg vízzel péppé keverünk. Ehhez összetört gyümölcsöt vagy zöldségfélét teszünk. Megfelel a gyógynövényfőzet is. Ha száraz a bőrünk, tegyünk bele néhány csepp friss olajat. A pakolás dermedésig maradjon az arcon. Ez kb. 20 perc. Ujjhegyünkkel kell bedörzsölni. A művelet végén alapos lemosás következik. Szinte megújul a bőrünk.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A zsírszövet eltávolítása

Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható …

Hozzászólás