Kezdőlap / Üzlet / Marketing / Milyen előnyökkel jár az Affiliate program a kereskedőnek?

Milyen előnyökkel jár az Affiliate program a kereskedőnek?

Affiliate marketing az egyik legjobb és leginkább sikeres online hirdetési lehetőség. Aminek az egyszerűsége mellett a legnagyobb hatékonyságot is betudhatjuk. Ez a fajta kölcsönös program a kereskedő és az Affiliate partner között nagyon jó tud működni.

Affiliate marketing egy olyan folyamat, ahol a kereskedő az árbevétel egy részét fizeti ki a partnereknek (Affiliate partnereknek, akik résztvesznek a partnerprogramban és a weblapjukról vevőket irányítanak a kereskedő weblapjára vagy webshopjába.).

A legjobb költséghatékonysága van ennek az értékesítési módszernek az eladó részéről. Ugyanis minimális alkalmazott kell a webáruház működtetéséhez. Az Affiliate programhoz jelentkezett weboldal tulajdonosok a hirdetéseket elvégzik az értékesítő, szolgáltató helyett. Tehát aki a partner programba jelentkezett az mindenképpen meg fogja hirdetni az adott termékeket, ha értékesíteni (Affiliate jutalékot)szeretne. Ennek köszönhetően a partnerprogram tulajdonosának nem kell a hirdetésekre koncentrálni. Csak a partnerprogramban résztvevők által átirányított vevőket kell kiszolgálnia. Ezen kívül az értékesítendő termékek tárolása és kiszállítása is kevesebb humán erőt igényel.

Minél több partner jelentkezik az adott Affiliate programhoz annál több vásárlóerő, jelentkezhet a partner szolgáltatására. Ami abból következik, hogy a piac kitolódik, tehát nem csak a szakmai weblapok jelentkeznek partneri kapcsolatra, hanem egyéb más weblapok (tehát egy könyváruház könyveit akár a tisztítószerrel foglalkozó weblapon is megtalálhatjuk). tulajdonosai is. Aminek eredményeképpen nem csak az adott cég szakmai weblapjára hivatkozó néhány oldalról (szakmai hirdetések és fórumok vagy blogok) jönnek a visszatérő, látogatok. Hanem több száz (vagy több ezer) partneri weblapról is, amelyre semmilyen költséget nem kellett befektetni. Ugyanis ebben az esetben az Affiliate partner dolgozik meg a vevőkért. Mindezt abból a célból, hogy minél több potenciális vevőt irányítson át a kereskedő partner weboldalára.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Affiliate marketing

Affiliate marketing egy nagyon jól jövedelmező program a weblappal (honlappal) rendelkezők számára. Miről is van …

Leave a Reply