Kezdőlap / Állatok / Macska / Mini fekete párduc a Bombay

Mini fekete párduc a Bombay

A Bombay macska egy igazi ritkaság. Mivel csak nagyon kevés macskatenyésztő tenyészti, ezért drága fajta.
Nevét az indiai Bombay városról kapta (a mai Mumbai-ról). Az első Bombay macskát 1960-ban Nikki Horren tenyésztette ki egy barna burma és egy amerikai fekete rövid szőrű macska keresztezésével. A Bombay cicánál kimondottan arra törekedtek, hogy egy egzotikus ragadozóra emlékeztessen.
Jellemzői: A Bombay középtermetű, izmos állat. A szőre rövid, fényes, kimondottan csak fekete színű lehet. A nőstények a 3-3,3 kg-osak, a hímek akár a 4 kg-os testsúlyt is elérhetik.
Feje kerek a pofája széles, fülei szétállóak kerekített végűek. Szemei kerekek, nagyok, vörösréz , vagy sárga színű. A Bombay macskák szemszíne változhat, a hímeknek például 3 és 5 éves koruk között a szemük színe általában kicsit megfakul, zölddé alakul.
két fajtája ismert a tradicionális, és a modern fejformájú.
A Bombay macskát csak ritkán keresztezik az amerikai rövid szőrűvel, de a burmaival gyakran. A fekete Bombay macskát házi állatként tartják, mert ezt nem lehet besorolni a Bombay macskafajták közé
A Bombay macska játékos, könnyen idomítható. Nyugodt, könnyen elfogadja a többi háziállatot is, addig még a domináns. barátságos és emberszerető. Természete nyitott és nagyon ragaszkodó. Rengeteg figyelmet és törődést igényel, ezért nem ajánlott olyan személyeknek, akik keveset vannak otthon. Család centrikus, nem kötődik egy-egy személyhez. Hangjuk nagyon jellegzetes. A Bombay cicák rendívül hamar kifejlődnek. A kandúrok izomrendszere egészen két éves korukig fejlődik, de már öt hónapos korukban képesek a párzásra.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A macska is lehet allergiás

Ha meghalljuk ezt a szót: allergia, eszünkbe sem jut, hogy nemcsak az embereket kínozhatja a …

Hozzászólás